10 veiksnių, nuo kurių priklauso plaukų grožis

10 veiksnių, nuo kurių priklauso plaukų grožis

Niekam ne paslaptis: dauguma moterų svojoja turėti tokius pat gražius ir blizgančius plaukus, kaip ir modeliai, reklamuojantys plaukų priežiūros priemones. Jos pasirengusios mokėti beprotiškus pinigus už abejotinos kokybės šampūnus ir kaukes, nors giliai viduje supranta, kad be visagalio „fotošopo“ neapsieita. Vis dėlto plaukų grožis priklauso ir nuo kai kurių kitų veiksnių.

Pirmas veiksnys: taisyklinga mityba. Organizmui reikia įvairių vitaminų ir mikroelementų. Jeigu jų trūksta, iš karto nukenčia ir plaukų būklė. Dėl šios priežasties būtina subalansuoti savo racioną.

  • Elastingumo suteikia pieno ir rūgštaus pieno produktai, kepenys, kiaušiniai, morkos ir uogos;
  • Žvilgesio – mėsa, pupos, žuvis, kruopos, daržovės ir vaisiai;
  • Slinkimui kelią užkerta augaliniai aliejai, lapinės salotos ir žalumynai.

Jeigu vartojate daug pusfabrikačių, riebaus ir kepto maisto, apie gražius plaukus galite pamiršti.

Antras veiksnys: sveikas gyvenimo būdas. Grynas oras, visavertis miegas, streso vengimas daro teigiamą įtaką plaukams.

Trečias veiksnys: galvos plovimo dažnumas. Gražūs plaukai – tai švarūs plaukai, tačiau kasdien plauti galvos nepatartina, kadangi šampūnai pašalina natūralią plaukų apsaugą. Paprastai užtenka išsiplauti plaukus kas trečią dieną.

Ketvirtas veiksnys: plaukų higiena. Labai naudingas kontrastinis dušas. Aukščiausia galima temperatūra – 37–40 laipsnių, žemiausia – tokia, kokią tik galite pakęsti.

Patartina ištrinkti galvą šampūnu du kartus – pirmą kartą pašalinsite dulkes ir riebalus, antrą – pamaitinsite plaukus naudingaisiais komponentais.

Penktas veiksnys: tinkamos priežiūros priemonės. Jas reikia rinktis atsižvelgiant į savo plaukų tipą, o ne vaikantis reklamų. Nepatartina naudoti šampūno „visiems plaukų tipams“, kadangi jo sudėtyje dažniausiai būna nekokybiškų komponentų, galinčių pakenkti.

2 psl. »

Komentarai (6)

Daina 2014-09-30 21:54
As taip pat isbandziau Argano alieju. Ji pirkau REF firmos. Kai nekeista, zymiai geresnis nei Kerastases Oleo relax, nors pigesnis. Ji man parekomendavo Top Hair parduotuveje Siaures miestelyje. Na, likau nustebinta is tikro. Nes pati matau, kad sviesinimas labai labai isplonina plauka. Jau galiukai is viso kaip kokie siaudai. O stai po sio aliejaus tikrai matau, kad apsivelka jie tokiu kaip "sveiku" sluoksniu. Zymiai atrodo geriau.
Olia 2014-07-12 20:48
Buvo mano plaukuciai seip sau, nu tokie pavarge.Turiu daug zilu plauku, daziti tenka daznai....Pradejau naudoti argano alieju, tiesiog dregnus plaukus itrinu trupuciu aliejaus ir leidziu isdziuti naturaliai.Tikrai plaukai atsigavo,eme zvilgeti,geriau augti, maziau triusti ir slinkti.Nepigus tas aliejus, reikia ziuret ,kad butu 100 procentu naturalus, salto spaudimo.Rekomenduoju tikrai efektyvus reikalas,vertas kiekvieno isleisto lito.
Dovile 2013-09-19 00:01
Tinka :).
Turiu sviesiai dazytus plaukus, jie ploni ir Taip labai skurdziai atrodo:(. Nusprendziau nustot dazyt, ir laikytis visu patarimu kuriuos tik randu. Bandysiu viska, nes neturiu ko prarast:))). Tik butu gerai, kad veidrodzio netureciau- tamsios saknys baisiai atrodo:)). Laikykit , kad pas kirpeja dazyt plauku nenubegciau:,(.
a 2012-07-17 20:55
del dvigubo plovimo tinka.ilgiau nesiriebaluoja, todel galima reciau plauti galva
Laura 2012-06-27 12:31
Viskas labai atitinka, as taip jau plaukus priziuriu 3m, nepiknaudziauju dazymu ir i kirpykla einu tik kas 3men ir galiukai buna pakirpti tik vos vos :) Grazus plaukuciai mano :) dar priklauso ir nuo kirpejos, jei gera kirpeja, tai tausos plauka :)
Gabriele 2012-06-05 18:57
Rupinkites savo plaukais mielieji! Patariu!

Ar žinote, kad...

Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.

Kitas faktas