Dažnas galvos plovimas - būtinybė?

Dažnas galvos plovimas - būtinybė?

Daugeliui iš mūsų kyla klausimas: kaip dažnai reikia plauti galvą? Specialistai tikina, kad kuo rečiau – ypač kai kuriais pirktiniais šampūnais.

Jų manymu, apie 90 % žmonių plaukus plauna kiekvieną mielą dieną. Prieš šimtą metų mūsų protėviai tą darydavo kartą per mėnesį. O praėjusio amžiaus 6-ajame dešimtmetyje buvo mada moterims kartą per savaitę lankytis grožio salone, kur joms ištrinkdavo galvą ir padarydavo šukuoseną. Papročiai, įpročiai ir mados keičiasi... Bet nors švarūs plaukai maloniai kvepia ir suteikia gaivumo pojūtį, pernelyg uoli jų priežiūra gali paversti vešlią sveiką šukuoseną šiaudų kupeta.

Vidutinio žmogaus plaukai per mėnesį užauga apie centimetrą arba mažiau, tad dažnai su šampūnu plaunamos (arba kitais chemikalais apdorojamos, plaukų džiovintuvu džiovinamos ir pan.) ilgesnės garbanos labai greitai išsausėja, nublunka, galiukai suskilinėja. O štai purvini plaukai, – kad ir kaip šokiruojančiai tai skambėtų, – geriau išlaiko kirpimo stilių.

Kaip dažnai jums reikėtų trinkti galvą, priklauso nuo plaukų tekstūros ir kaip greitai riebaluojasi jūsų skalpas. Riebalai, žinomi sebumo pavadinimu, greičiau „keliauja“ tiesiais ilgais plaukais, todėl jie greičiau susiriebaluoja. Šiaip sebumas labai reikalingas – jis padeda drėkinti ir daro plauką nepralaidų vandeniui. Kaip tik dėl tos priežasties garbanoti ar stori šiurkštūs plaukai visada būna sausesni.

Kai plaunate plaukus kiekvieną dieną, savaime suprantama, nuplaunate nuo jų tą natūralų drėkiklį ir esate priversti drėgmę grąžinti visokiais gamykliniais kondicionieriais – tai yra chemija.

Specialistai sako, kad plauti plaukus su šampūnu visiškai pakanka porą kartų per savaitę. Tiems, kurie negali pakęsti šiek tiek riebaluotų plaukų, jie pataria įtrinti juos apsauginiu kondicionieriumi iki pat šaknų ir plauti tik skalpą. Jeigu sportuojate, dirbate sunkų fizinį darbą, plaukus verčiau išsiplaukite paprastu vandeniu, o paskui dar drėgnus įtrinkite lengvu kondicionieriumi, kad geriau išsišukuotų.

2 psl. »

Komentarai (15)

}{ 2014-04-27 00:19
Mano ilgi ir ploni. Trenku galva kasryta. Jei kuria diena neissiplaunu, tai nebent susipinu ir slepiu po kepure. Tai tik laisva diena. I darba ar kazkur neiseiciau neplautais plaukais.

idiots everywhere 2013-09-04 21:36
Kvankos nedave patarimo ka daryti jei tavo plaukai iki menciu,smarkiai iskarpyti ir galvos odayra riebi.Turbut reikia buti nevalai,su sulipusia seveliura
jolanta 2013-04-28 00:00
Šampuno etiketes reikia skaityti. Nes daug heminiu medžiagu prideta nuo to ir rebaluojasi plaukai arba sauseja.ypač negeras propelen clicol taip kad kiekviena diena nepatartina o jai rebaluojasi reikia keisti šampuna arba mityba.
irgi is 2012-09-25 18:04
Sutinku,kas spotuoja reikia galva plauti kozna diena,bet ar butina naudoti tirsta sampuna,nusipirkite skysta sampuna,zoleliu!Aisku jie nekvepes nuostabiai,bet truputelis kvepalu ant plauku,ir kompensuosite kvapo trukuma,tirstas sampunas yra sutirstintas,praskieskite sampuna lygiomis dalimis su plauku kondicionieriumi,pades tikrai,chemijos dabar pilna visur,ir maiste ir kosmetikoje ir svaros prekese,Pabandykime kitaip,nei yprasta-is pradziu bus keista,su laiku atrodis normalu,plaukai musu turtas!
kuocka 2012-09-13 16:50
:D taigi, tota taip pat nelabai gudriai mąsto... jeigu sakys, kad užtenka vieno karto per mėnesį, o tu sportuoji kasdien, ir galvos oda po kiekvienos treniruotės šlapia, tai tikriausiai aklai pasikliaus duotu patarimu :D baikit juokint žmones. Kokio patarimo reikia sportininkams? Patariu: NEPRAKAITUOKIT :D
rita 2012-08-03 19:29
Man uztenka 2 kartu.
gfg 2012-08-02 16:07
http://www.easyworkhome.com/?u=Indrute
kItaja 2012-07-26 13:25
joo...o ka daryti kai kasdiena aktyviai sportuoji ir plaukai sulipa nuo prakaito? tai vaiksciot sulipusiai ir smirdanciai? va cia patarimo tai nedave...
tota 2012-07-23 22:11
dabar tiek visur hemijos o ypac sampunuose kuo dazniau plauni galva tuo patiems plaukams blogiau uztenka 2 kartu i savaite
Dirbanti su kosmetika 2012-07-22 16:56
Tokie zmones kaip nataly man patinka, tiki viskuo, ka sako pardavejai, skaito ir skeptiskai neziuri i ju uzsakytus straipsnius..
Siame straipsnyje parasyta visiska tiesa, bet kai ateisit pirkti - pardavejas ar jusu kirpejas to nepasakys. Sunaudokit kuo daugiau ir pirkit kuo dazniau :)))