Jaunystę padedančių išsaugoti vaisių septintukas

Jaunystę padedančių išsaugoti vaisių septintukas

Išsaugoti jaunystę ir sveikatą nori kiekvienas, tačiau kaip tai padaryti? Kad tikslo siekti būtų lengviau, specialiai jums sudarėme jaunystės produktų septintuką.

Papajos

Papajose yra fermento papaino, kuris pagreitina baltymų hidrolizę, tuo pačiu užkerta kelią rėmeniui ir gerina virškinimą, blokuoja senėjimą skatinančių faktorių poveikį. Šie vaisiai jaunina, yra svarbūs regeneracijai, stimuliuoja virškinimą ir padeda organizmui įsisavinti maksimalų maistinių medžiagų kiekį. Tai itin svarbu, jeigu norite jaustis jauni.

Marakujos

Marakujų vaisiuose yra labai daug vitamino C – antioksidanto, padedančio išsaugoti jaunystę, odos stangrumą ir švelnumą. Beje, antioksidantų yra ir daugiau – pavyzdžiui, vitaminas A taip pat efektyviai lėtina senėjimo procesus.

Persikai

Persikuose gausu magnio ir fosforo, kuris būtinas optimaliai smegenų ir raumenų funkcijų reguliacijai, taip pat – vitamino C, reikalingo apsaugoti kraujotaką ir ląsteles bei tarp jų esantį tarpląstelinį skystį. Silpnas laisvinamasis efektas padeda išvalyti žarnyną ir pašalinti iš jo senus toksinus.

Avokadai

Avokadų minkštime daug maistinių medžiagų, kurios padeda išsaugoti jauną odą ir stiprią širdį. Liuteino karotinoidai (pigmentai) saugo regėjimo organus nuo senėjimo pokyčių, o odą – nuo raukšlių ir pigmentinių dėmių, kurias sukelia saulės radiacija.

Kiviai

Kiviuose vitamino C yra daugiau, nei apelsinuose. Taip pat tai puikus vitamino E ir nesočiųjų riebalų rūgščių, būtinų gražiai odai, šaltinis. Sąveikaujant vitaminui C su variu, išsiskiria kolagenas, atsakingas už organizmo audinių stangrumą ir elastingumą. Kivių sėklose yra visų maisto medžiagų ir fermentų, būtinų augalo augimui, todėl vartodami jas, jūs maitinate ir jauninate savo organizmą.

2 psl. »

Komentarai (4)

Ignas q 2022-03-10 12:13

Labai skanus
as valgau 2013-06-18 19:46
papaja kas diena ir avokadus kas diena
dar labai gerai yra spinatai

mano rytas prasiseda nuo stiklines vandens su citrina ir imbiero sultim
antras spinatu avokado kokteilis ..............
mmm 2012-06-07 09:38
Tai greitai jaunai nebeatrodysi :D
vsd 2012-05-22 21:47
is visu valgau tik arbuzus :D

Ar žinote, kad...

Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.

Kitas faktas