Ką reikėtų žinoti apie kontaktinius lęšius

Ką reikėtų žinoti apie kontaktinius lęšius

Pasaulyje nebūna pačių geriausių kontaktinių lęšių ir priemonių juos prižiūrėti, tačiau galima rasti tinkamiausius. Tai gan efektyvi regėjimo koregavimo priemonė, o ar ji tikrai tiks, priklauso nuo daugelio dalykų. Visų pirma – nuo individualaus parinkimo kiekvienam pacientui: nerasite tokių, kurių akys būtų identiškos, nesutaps ir jų ašarų sudėtis, reakcija į kontaktinius lęšius ir joms skirtus tirpalus.

Oftalmologai, skirdami kontaktinę korekciją, atsižvelgia į paciento akies fiziologines ypatybes, darbo sąlygas ir daugybę kitų veiksnių. Lęšiai siūlomi turintiems bėdų dėl trumparegystės, toliaregystės, astigmatizmo, ambliopijos, anizometropijos, keratokonuso, presbiopijos, jie ypač rekomenduojami tiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių negali nešioti akinių.

Tinkamai parinkti lęšiai padeda stabilizuoti regėjimą vaikams ir jaunuoliams, jį atkurti ir pašalinti akių nuovargį. Asmenims, kurie paveldėjo trumparegystę ir pastebi greitą jos progresavimą, jie siūlomi pirmiausia, be to, lęšiai naudojami gydyti rageną, siekiant pailginti vaistų poveikį, užmaskuoti akies rainelės arba ragenos defektus.

Šiandien, kai vis daugiau žmonių turi akių problemų, kontaktiniai lęšiai (kaip ir akiniai), gali palengvinti gyvenimą. Vis dėlto kartais jų bijoma – dėl to kalti mitai.

1. Lęšiai labai nepatogūs. Greičiausiai taip mano tie, kurie niekada jų neišbandė (arba tą padarė labai seniai). Šiandieniniai lęšiai gali būti tokie patogūs, kad jų nė nepajusite.

2. Baisu juos įsidėti. Nesijaudinkite, oftalmologai pacientams parodo, kaip juos tinkamai prižiūrėti ir įsidėti – tai ne sunkiau nei apsiauti ar nusiauti batus. Milijonai žmonių išmoksta to labai greitai, tad pabandyti galite ir jūs

2 psl. »

Komentarai (28)

Kęstas 2014-11-27 13:29
Lešius nešioju jau gal penkis metus, visada pirkdavau optikose ir neperseniausiai atradau www.superlesiai.lt labai nustebino puikios kainos, tik cia dabar perku
barbora 2014-07-08 14:29
10 metų esu priversta naudoti korekcinę regėjimo priemonę. Ir jau 3 -čius metus naudojo lęšius. Kiekvieną dieną dėkoju žmogui išradusiam lęšius. Išbandžiau visokius, įvairių firmų mėnesinius lęšius, spalvotus, bet dabar jau gal daugiau nei metus naudoju vienadienius (juos nešioju apie 3 dienas, tada išmetu), tai man atrodo steriliausi lęšiai, nes jų nereikia dėti į konteinerį, kuriame manau yra šiek tiek bakterijų.
Dzonis 2013-10-13 23:44
Sveiki, labai noriu nešioti lęšius, tačiau manu, jog mano akys per jautrios lęšiams. Tiesiog kažkoks akies refleksas neleidžia įsidėti lęšių. Kai bandžiau pirmą kartą, šiaip taip įsidėjau lęšius, tačiau išsiimti buvo neįmanoma. Vos bandau, iš karto akis užsimerkia. Pats refleksas mane kontroliuoja, o ne aš akį. Tai tik gudytoja paskui išėmė palašinusi į akis vaistų. Tai man nelemta nešioti tų lęšių? Ar yra kokia išeitis? Nes labai noriu lęšių..
Giedre 2013-02-05 20:45
nesiojant lesius butina drekinti, as be lasiuku neisivaizduoju kaip butu, man tai suteikia komfartiskesni jausma, nesauseja akys, as naudoju day and night lesius ir ocutein sensitive lasiukus.
realistas 2012-07-25 11:13
man dziusta akys, ilgiau nei dvieju dienu negaliu panesioti, nors pirkau menesiui kuriu nereikia issiimti, gal man jie netinkami...
Inga 2012-07-21 19:24
4metus nesioju lesius.bet jau greit darysiu akiu korekcija.toj sali kur gyvenu nera taip brangu kaip lt
ramune 2012-04-19 21:28
as irgi labai patenkinta lesiais, bet skirtumas tarp lietuvoje parduodamu ir uzsienyje, tikrai yra.nzn kodel.aisku mano svajone- korekcija, bet kolkas finansai neleidzia,tikiuosi greit padetis pasitaisys :)sekmes nesiotojams :)
Daiva 2012-04-19 11:03
Sveiki,daug metų nešiojau kontaktinius lęšius,bet ir kaip be būtų laikas savo atima.Nesiskundžiau,geriau nei akiniai,bet visų geriausia tai akių korekcija-operacija.Nemoku apsakyti koks konfortas ir patogumas.Kiek per tuo metus išleidau akiniams ir lęšiams tai jau kelios operacijos būtų išėję už tą sumą.Tai va.
D 2012-04-15 15:54
Sveiki, o kokius lesius renkates, kokie jums geriausi? :)
Helmuntas 2012-04-12 22:01
o kokia ju kaina ? siuo metu ir ar geriau pirkti internetu ar pirkti Optikos salone?