Ką žmogaus organizmui padaro stiklinė kolos?

Ką žmogaus organizmui padaro stiklinė kolos?

Kola - vienas iš populiariausių gėrimų visame pasaulyje ir vargu ar atsiras nors vienas, kuris nėra šio gėrimo paragavęs. Viena stiklinė kolos iš organizmo pašalina daugybę reikalingų vitaminų, apkrauna kepenis sunkiu darbu ir padidina insulino kiekį. Galbūt ir nieko baisaus, jei kolą geriate itin retai, tačiau jei tai tapo kasdieniu įpročiu... Naujienų agentūra „Ria Novosti“ pateikė informaciją, kaip sureaguoja žmogaus organizmas į stiklinę kolos.

  • Per pirmas 10 minučių į žmogaus organizmą patenka 10 šaukštelių cukraus (tai yra rekomenduojama paros norma). Tačiau pykinimo nuo saldumo jūs nepajusite, kadangi jį malšins fosforo rūgštis.
  • Per 20 minučių insulino lygis organizme ims kilti. Kepenys cukrų pradės versti riebalais.
  • Per 40 minučių pasibaigia kofeino pasisavinimas. Akių vyzdžiai ima plėstis. Kraujo spaudimas ima killti, kadangi kepenys likusią cukraus dalį išskiria į kraujotaką. Sumažėjęs cukraus kiekis organizme sukelia alkį. Tačiau dingsta miieguistumas, kadangi jį išvaiko blokuojami adenozino receptoriai smegenyse.
  • Per 45 minutes organizme padidėja dopamino kiekis ir tokiu būdu stimuliuoja smegenų malonumų centrus. Taip pat veikia ir heroinas.
  • Per 1 valandą fosforo rūgštis žarnyne sujungia kalcį, magnį ir cinką, kurie vėliau pašalinami su šlapimu.
  • Po 1 valandos prasideda šlapimo išsiskirimą skatinintis poveikis. Kalcis, magnis, cinkas (kurie yra būtini kaulams) taip pat elektrolitai šalinami iš organizmo. Jūs tapsite irzlus ir mieguistas.
Šaltinis: ekodiena

Komentarai (59)

valdas 2018-08-21 12:29
Isgeriu po 2 ar 4 litrus per diena ir nieko blogo nejauciu
zakarijus vabalas sveikuolis 2013-09-29 22:06
coca-cola yra nuodai,tai yra specialiai padaryta tam, kad sumazinti gyventoju skaiciu ant sios zemeles...coca-cola yra rudziu valiklis, bet ne gerimas.
marcelijus 2013-07-08 15:45
Kurie sakot geriau ir gersiu esat visiski debilai , jum juodu ant balto raso , kad yra nuodas ! "niekas nemire sveikas" cia taip liaupset gali sveikas budamas , bet kai prades streikuot kepenys inkstai ar su diabetu reikes gyvent zesiu ka tuomet snekesit ?
paulius 2013-02-26 20:32
bli ce rimtai rasio
geriu ir as bet maziniu po biski
... 2013-01-13 13:47
Aaroo komentaras nuzude.. :DDD Kokio proto reikia but, kad taip....? O siaip, labai protingai ir moksliskai parasytas straipsnis. Manau, paprasti zmones jo tikrai nesupras.
as 2012-12-30 16:10
Geriu 'geriau ir gersiu iki mirties? O jus' oziai gerki vandeni. Galvojat kad ilgiau gyvensit? Uzsakytas selitos firmos straipsnis.
mag 2012-12-23 18:46
Pritariu Cyborgui ir donatui,jei esat debilai nuodykitės,nes debilai visur debilai ne tik komentaruose ir nėr jiems ko gyvent ir daugintis,o straipsnis naudingas tiems kam sveikata rūpi,ačiū autoriams
VIJA 2012-12-21 02:31
Dietine koko kola yra dar labiau pavojinga, Patariu jokios negerti, labai-baisiai kenksmingas gerimas, kaulai reteja, protas silpneja. Sveikiausia tik svarus vanduo. SEKMES. JAV
Saulius 2012-12-18 06:03
"Šiais laikais viskas nesveika, man pofik" - su tokiu poziuriu galima daug ir ant maisto sutaupyt. Pirkit desreles po 3 lt uz kg vistiek viskas nesveika :D Kuo toliau tuo tokiu suneprotu daugiau. Kazin kiek pinigu isleidziama is valstybes biudzeto, vienam veziu susirgusiu isgydit.
siaulietis 2012-12-13 22:35
geriausia priemone stiklu langma svalyt,vietoj automobilio langu skyscio,pasaka langus nuplauna:)