Kaip išvengti kraujagyslių problemų?

Kaip išvengti kraujagyslių problemų?

Vasariški orai, atrodytų, turėtų paskatinti žmones būti aktyvius, pagerinti jų savijautą... Gerai būtų – daugelis vis tiek jaučia jėgų trūkumą. Lengviausia visą kaltę suversti hipovitaminozei, tačiau ne ji yra pagrindinė nuovargio ir apatijos priežastis (juk dabar, kai ištisus metus galima įsigyti šviežių vaisių ir daržovių, dėl jos kenčia vis mažiau žmonių), o orų kaita. Dėl jos mūsų organizme pradeda siausti adrenalinas. Tai sukelia kraujagyslių spazmus ir kraujo tirštėjimą. Rezultatas – vangumas. Ir tai – tik geriausiu atveju. Daug blogiau, kai ištinka priešinsultinė būklė arba insultas.

Viso to galėtų nebūti, jeigu kraujagyslės būtų „ištreniruotos“, elastingos ir švarios – tada adaptacinis organizmo mechanizmas nekeltų jokių problemų. Tačiau kadangi mūsų dienomis sveika širdies ir kraujagyslių sistema pasidžiaugti gali tik nedaugelis (juk netaisyklinga mityba ir pasyvus gyvenimo būdas – absoliučios daugumos kasdienybė), šį kartą pakalbėkime apie tai, kaip padėti kraujagyslėms ištverti šias orų permainas.

Draugai

Vitamino C turintys produktai. Esmė ta, kad vitaminas C yra galingas antioksidantas. Askorbo rūgštis mažina kraujo klampumą ir stiprina kraujagyslių sieneles. Jeigu nesate alergiški citrusiniams vaisiams, įtraukite jų į savo kasdienį racioną, taip pat ir raugintų kopūstų, erškėtuogių arbatos, spanguolių sulčių. Galite pasigaminti „askorbo bombą“: supjaustykite 2 apelsinus ir 2 citrinas, pašalinkite sėklas ir sumalkite mėsmale. Į gautą masę įdėkite 2 šaukštus medaus. Košelę padėkite vienai dienai į šaldytuvą, vartokite prieš valgį po 2 arba 3 arbatinius šaukštelius. Arba galite tiesiog patrinti citrinos gabaliuku kojas ir sprandą.

2 psl. »

Komentarai (2)

vida 2012-05-03 22:23
Tai pats metas keisti gyvenimo būdą :)
cd 2012-05-03 22:23
Patenku i didziausios rizikos grupe