Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Kodėl verta valgyti džiovintus abrikosus?

Ar žinojote, kad džiovinti abrikosai naudingesni už šviežius? Esmė paprasta – juose beveik nelieka vandens, tad vitaminų ir mineralinių medžiagų koncentracija yra didesnė!
 

  • Beta-karotino šaltinis. Gerina regėjimą, saugo akis nuo įvairių ligų ir uždegimo.
  • Mineralinių medžiagų šaltinis. Džiovinti abrikosai pasižymi didele mineralinių medžiagų koncentracija. Pastarosios reguliuoja daugelį organizmo procesų, tad valgydami šiuos vaisius valote organizmą, jį atnaujinate, palaikote organų funkcijas ir stiprinate savo sveikatą.
  • Geram virškinimui. Pasižymi lengvu laisvinamuoju poveikiu, gerina virškinimą, padeda įveikti net lėtinį vidurių užkietėjimą – užtenka suvalgyti po 6–8 džiovintus vaisius per dieną, kad šią problemą galėtumėte greitai pamiršti.
  • Lieknėjimui. Ypatinga džiovintų abrikosų savybė ta, kad reguliariai juos vartojant, galima sulėtinti riebalų kaupimą organizme. Norite sveikesnio ir lieknesnio kūno – valgykite abrikosus! Tiesa, piktnaudžiauti jais nereikia – pakaks 5–6 džiovintų vaisių per dieną.

Komentarai