Kuo moterims gresia nesaugūs lytiniai santykiai?

Kuo moterims gresia nesaugūs lytiniai santykiai?

Spontaniškas seksas turi savų privalumų, tačiau minusų tikriausiai galima suskaičiuoti daugiau. Kokie gi pavojai tyko moterų?

Lytiniai santykiai – svarbi vyro ir moters santykių dalis. Jis ne tik malonus, tačiau ir naudingas: sumažina stresą, gerina sveikatą. Vis dėlto didėjantis lytiškai plintančiomis ligomis užsikrėtusiųjų skaičius verčia susimąstyti apie galimas pasekmes.

Kas yra nesaugus seksas? Trumpai tariant, tai bet kokios formos seksualinis kontaktas (analinis, oralinis, vaginalinis), nenaudojant apsisaugojimo priemonių. Dažniausiai šis terminas kelia štai tokias asociacijas: dažnas partnerių keitimas ir neįpareigojantys santykiai. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad rizikuoja net ir tie, kurie turi tik vieną nuolatinį partnerį (ne visos poros būna ištikimos), taip pat tik pradedančios savo lytinį gyvenimą merginos. Tad kokios gi gali būti nesaugaus sekso pasekmės moterims?

Vulvovaginitas. Tai viena iš banaliausių nesaugaus sekso sukeliamų problemų. Moterys skundžiasi niežuliu ir blogu išskyrų kvapu. Gyvybei nepavojinga, tačiau nemalonu, be to, reikia nuodugnaus tyrimo ir gydymo. Jeigu po nesaugaus sekso praėjus 1–4 dienoms pastebite šiuos simptomus, turėtumėte kreiptis į ginekologą.

Lėtiniai skausmai. Praėjus 7–14 dienų atsiranda uždegimo požymiai ir jiems būdingi nusiskundimai: pakyla temperatūra, atsiranda uždegiminiai dariniai. Negydoma infekcija gali sukelti lėtinius skausmus, ypač neduodančius ramybės lytinių metu.

Nepageidaujamas nėštumas. Tapti mamyte nori toli gražu ne kiekviena, todėl nepasisaugojus kartais tenka daryti abortą. Tai, deja, gali palikti pėdsaką visam gyvenimui: be to, kad sutrikdoma hormonų veikla, gresia nevaisingumas.

Persileidimai. Net jeigu aborto ir nepasidarote, dėl infekcijų išlieka didelė rizika prarasti kūdikį, o tai, kaip žinote, moters organizmui taip pat ne į gera.

2 psl. »

Komentarai (7)

nesvarbu 2013-01-04 01:34
uij ne čia rimtus klausimus aptarinėt kaip matau, vyrai lieka vyrais o moterims kas tik už save kariaut.
To Regina 2012-04-12 16:16
Kadangi žinai saitų pavadinimus, tai gal greičiau pati ten sėdi, o paskui tenka per klubus ieškot kur garą nuleist, tai nereik ant vyrų varyt!
Justas 2012-04-06 08:38
Aš sėdžiu pornūchų saituose, bet nuo pornūchos ligos nepasigausi. Taigi ir namo neparneši :) Kramtyk ką šneki Regina, nes pornūcha nėra neištikimybė
koks tavo reikalas 2012-03-18 00:28
daugiau skieskit kojas nesmones cia sneka neverta klausyt
:D
regina 2012-03-16 23:11
zinoma, jei turi viena partneri, o jis tave uz nosies vedzioja tai tikrai ligu pasigausi, moterys bukit atsargios netikekit ka jie kalba, diedai meluoja ziuredami i akis,sedi parnuxu saituose , ypac 4tube , ten pilna ir lietuvaiciu prostituciu taip, kad vyrams platus pasirinkimas seksui, o mes paskui kenciam.
ania 2012-03-01 21:49
tikrai verta
Lietuvis 2012-01-24 21:00
O kaip antai telegonijos efektas, apie tai labai daug informacijos, o jis čia nepaminėtas. Šiaip atsižvelgiant į telegija sexo propagavimą galima būtų priskirti genofondo iškraipymui ir rezultate naikinimui. Beje dar nepaminėta, kad kuo daugiau taip vadinamų "laisvų santykių" tuo mažesnis gimstamumas, todėl pas arabus taip saugomos moterys ir toks didelis gimstamumas.

Ar žinote, kad...

Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.

Kitas faktas