Liaudies medicinos receptai vaikų gydymui

Liaudies medicinos receptai vaikų gydymui

Tėvams nėra nieko liūdnesnio už jų atžalėlės ligą. Susirgus mažyliui griebiamės įvairiausių priemonių, kad palengvintume jo būklę. Kartais tėvai nežinodami, ar galima mažus vaikus gydyti liaudiškomis priemonėmis, pastarųjų atsisako. O veltui! Senolių išmintis gali pagelbėti ir tokiu atveju.               

Kosulio gydymui tinka šie receptai:

 

  • Nulupti juodąjį ridiką (arba ropę) ir sutarkuoti stambia trintuve. Sumaišyti su medumi arba cukrumi ir 5–6 valandas palaikyti kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys. Jas nupilti ir duoti vaikui po 1 valgomąjį šaukštą 3–4 kartus per dieną, mažesniems (bet ne kūdikiams) – po 1 arbatinį šaukštelį. Prieš miegą galima duoti dvigubą dozę.
  • Imti lygiomis dalimis alyvuogių aliejaus ir medaus. Sumaišyti. Naudoti po 1 arbatinį šaukštelį 4 kartus per dieną (tinka ir sergant kokliušu).
  • Įsisenėjusį vaiko kosulį rekomenduojama gydyti ramunėlių antpilu. 1 valgomąjį šaukštą vaistinės ramunėlės žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 1 valandą termose, perkošti ir duoti gerti kas valandą po 1 valgomąjį šaukštą šilto antpilo.
  • Saują cukraus pakepinti keptuvėje tol, kol jis išsilydis ir gražiai paruduos (neperkaitinkite, nes kitaip jis pajuos ir įgaus nemalonų skonį). Atšaldyti. Kai sustings, turi išeiti kieta masė. Ją duoti čiulpti kosintiems vaikams.
  • Kas 2–3 valandas duoti vaikui po 1 arbatinį šaukštelį svogūnų sulčių su medumi. Šis receptas padės ir skaudant gerklei.
  • Išvirti stiprią krapų arbatą. Puode pakepinti cukrų iki rudumo ir ant jo užpilti paruoštą ir perkoštą arbatą (1 valgomasis šaukštas cukraus ir 1 stiklinė arbatos). Gerti po 0,5 stiklinės 2–3 kartus per dieną. Padeda sergant bronchitu.

2 psl. »

Komentarai (3)

Alina 2019-12-19 13:44
Ar ramuneles nuo kosulio padeda
Laura 2012-08-23 09:55
Na, nereikia būti labai kategoriškiems. Manyčiau liaudiškos priemonės labai puikiai tinka profilaktikai, o kai liga jau rimta, žinoma, pirmiausia reikia kreiptis į specialistus
Dainora 2012-08-23 09:54
Viena pažįstama, propoguojanti natūralumą, taip nugydė savo dukrą, kad ligoninėje tikrai ne vieną dieną teko praleisti. Taip kad aš už normalią mediciną

Ar žinote, kad...

Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.

Kitas faktas