Natūralūs vaistai nuo nemigos

Natūralūs vaistai nuo nemigos

Miegas žmogaus organizmui yra būtinas – jis padeda atgauti jėgas, apdoroti per dieną surinktą informaciją. Jeigu jo trūksta, išauga sunkių ligų (pavyzdžiui, širdies nepakankamumo ir onkologinių darinių) rizika. Miegas netgi daro mus protingesnius. Vis dėlto mokslininkai mano, kad maždaug kas dešimtas žmogus nuolat neišsimiega.

Jeigu ir jūs pakliuvote tarp tų nelaimingųjų, tai dar nereiškia, kad turite griebtis vaistų buteliuko. Mokslui žinoma daugybė produktų, gėrimų, žolelių ir kitų natūralių priemonių, kurios padės jums greičiau nugrimzti į sapnų karalystę. Be to, mokslininkai neseniai nustatė tiesioginį ryšį tarp gėrimo iš rūgščių vyšnių ir sveiko bei kieto miego. Štai ką nuo nemigos jums gali pasiūlyti pati gamta.

Vyšnios

Neseniai buvo atliktas eksperimentas: bandomiesiems pasiūlyta dvi savaites rytais ir vakarais išgerti po 100 g gėrimo, pagaminto iš rūgščių vyšnių. Rezultatai pasirodė puikūs – pastebėta, kad miegas tapo daug geresnis. Vyšniose yra daug melatonino – hormono, atsakingo už miegą. Pamėginkite prieš eidami miegoti suvalgyti porciją šių uogų, jeigu nenorite gaišti laiko ir gamintis gėrimo.

Žuvis

Kai kurios žuvies ir jūros gyvūnų rūšys, pavyzdžiui, krevetės, menkės ir tunai, turi triptofano – baltymo, stimuliuojančio miegą. Tačiau kadangi ne visos jos yra sveikos arba jų vartojimas kelia grėsmę tam tikrų rūšių išnykimui, rekomenduojama įtraukti į savo racioną bent jau Ramiojo vandenyno menkių ir tuno.

Patiekalai, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų

Jeigu dėl kokių nors priežasčių negalite vartoti jūros gėrybių, triptofano gausite ir su kitais produktais, pavyzdžiui, puodeliu šilto pieno. Kad minėtojo baltymo poveikis būtų geresnis, patartina derinti jį su angliavandeniais. Pamėginkite prieš miegą suvalgyti lėkštutę virtų kruopų, užpiltų pienu.

2 psl. »

Komentarai (5)

roll 2014-08-01 06:55
Avieciu lapu arbata
Stan 2013-01-17 15:11
Man Laminine padeda. Jaučiu pirmą kartą po 6 metų nemigos išmiegojau net 5 val. neprabudęs, kaip man tai yra labai daug. Dar tik mėnesį naudoju, bet kuo toliau tuo geriau.
Disco 2012-10-11 01:58
Yra toks natūralus maisto papildas Laminine, kuris ramina, bet neslopina jokių funkcijų. Viena-dvi kapsulės per dieną padeda išlaikyti nervinę pusiausvyrą, o nuo trijų kapsulių ima miegas. Kadangi preparatas yra 100% natūralus, tai jo perdozavimo ar šalutinių poveikių nėra. Pripratimo taip pat nėra. Nebent galima priprasti gerai ir kokybiškai išsimiegoti.
O šiaip, bendru atveju, visos nemigos problemos gali būti visiškai nesusijusios su nervine ar protine veikla. Gali būti, kad neveikia kitos or
Manija 2012-04-24 17:32
Man labiausiai padeda pasivaiksciojimai lauke. Puse valandos prasieini ir griuni i lova kaip negyvas :)
ddd 2012-04-24 17:31
Kaip tik man. jau koki menesi negaliu normaliai issimiegoti, vis vartausi ir prabudineju kas puse valandos.