Skauda galvą: ar tai tikrai liga?

Skauda galvą: ar tai tikrai liga?

Skausmas ne visuomet būna rimtos ligos priežastimi. Kartais pasitaiko, kad organizmas iššaukia skausmą vien tam, kad duotų mums ženklą, jog kažką vis dėl to darome neteisingai. Pavyzdžiui... per stipriai susiveržiame plaukus ar tiesiog neteisingai žiūrime televizorių.

Galvos skausmai

Pasikartojantis galvos skausmas – daugumos ligų simptomas, tačiau nereikia panikuoti. Galvos skausmus išprovokuoti gali visiškai nepavojingi dalykai. Tokiais atvejais susidoroti su migrena yra labai paprasta, tereikia pakeisti kai kuriuos įpročius.

 

  • Atidžiai išstudijuokite maisto produktus prieš juos valgydami. Migrena neretai ateina būtent per skrandį. Tyrimai rodo, kad galvos skausmus dažnai sukelia tie maisto produktai ir gėrimai, kuriuose yra aminų, mononatrio glutomatų, nitritų, kofeino ir dirbtinių saldiklių. Šių ingridientų dažniausiai galima rasti mėsos ir daržovių konservuose, dešrose, pusfabrikačiuose ir konditerijos gaminiuose. Pabandykite kurį laiką pakeisti maisto racioną ir pažiūrėkite, ar galvos skausmas išnyks.
  • Galvos skausmą gali sukelti netinkamai parinkti akiniai bei kontaktiniai lešiai. Paprasčiausias būdas įsitikinti, ar tai galvos skausmo priežastis - tiesiog leisti sau vieną dieną pailsėti nuo akinių. Jei paaiškės, kad jaučiatės gėriau, būtinai kreipkitės į specialistus, kurie parinks tinkamus akinius ir kontaktinius lęšius.
  • Moterims galvos skausmus dažnai sukelia šukuosena. Per stipriai suveržti plaukai ar paprasčiausi segtukai bei lankeliai gali labai stipriai paveikti savijautą. Paprasčiausiai galvoje yra daugybė nervų, kuriuos užspaudus prasideda galvos skausmai. Jei mėgstate nešioti surištus plaukus, pabandykite bent vieną dieną leisti jiems tiesiog laisvai plaikstytis.

Komentarai (1)

Gintaras Raulinaitis 2018-11-27 18:11
Skauda galvą?.. Pirmiausiai prieš eidami miegoti, o ir vos atsikėlę ryte, - gerai gerai isvediname kambarius, vasarą per tvankuli galima ir skersvejuka trumpa, tik nepasimirstant kėdėmis paremti durų, kitaip - ir kam daužyti stiklus?.. Nežiūrime televizoriaus visiškai, nenorėdami kada įsitaisyti akinuku. Be to, jonizacija, sklindanti nuo ekrano, išsekina nervus ir pasijuntame pikciurnos ir amžinai tarsi nuvargę nei iš šio to. Jei negalite niekaip, - parekomenduoju savo metodą: sulrinkite su Google.lt tekstą: atsisiųsti ir įdiegti programėlę www.lietuvosryto.televizija.lt. ir puiki galimybė mėgautis intekektualams skirtomis nemokamai transliacijomis tiesiogiai ir fondais pasinaudoti, va!!