Graikiškas cukinijų apkepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Cukinijos, 2 kg
  • Sluoksniuota tešla arba lavašas, 400 gr.
  • Feta sūris, 300 gr.
  • Natūralus jogurtas, 2 stikl.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Krapai, 2 pund.
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukinijas stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis.

  2. Tešlą plonai iškočiokite ir apkepkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje arba padžiovinkite 120 laipsnių orkaitėje, suplėšykite nelabai smulkiais gabaliukais.

  3. Sumaišykite cukinijas, jogurtą, kiaušinius, sudėkite supjaustytą sūrį, krapus, supilkite aliejų, įberkite druskos, vėl išmaišykite. Sudėkite suplėšytą/sutrupintą tešlą, vėl išmaišykite ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą.

Receptą atsiuntė: Gintarė

Komentarai (1)

Jurate 2013-08-20 17:13
atrodo skaniai ir nekoloringas