Keksas su arbata „Matti“

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Sviestas, 125 gr.
  • Šokoladas, baltasis, 100 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Kvietiniai miltai, 190 gr.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Arbata, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinti sviestą ir šokoladą.

  2. Išplakti kiaušinius su cukrumi (3 didelius kiaušinius, jei mažesni, tai 4-5).

  3. Į kiaušinius supilti sviestą ir šokoladą.

  4. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

  5. Tešlą padalinti į du dubenėlius.

  6. Į vieną dalį tešlos įmaišyti žaliąją arbatą.

  7. Tešlą su arbata ir be arbatos supilti į vieną indą ir pamaišyti. Turi matytis sluoksniai skirtingų tešlų, daug maišyti nereikia.

  8. Tešlą supilti į kepimo formą (išteptą aliejumi).

  9. Pašauti i 180-200 laipsnių orkaitę, kepti 50 minučių.

Receptą atsiuntė: Jurgita

Komentarai (1)

Vilma Račkauskieme 2020-10-31 10:53
Geras