Įdomūs faktai apie maistą

Įdomūs faktai apie maistą

Valgydamas žmogus ne tik patenkina savo fiziologinį poreikį, bet ir patiria malonumą. Šį kartą siūlome susipažinti su įdomiausiais su maistu susijusiais faktais.

 

  • 7 % amerikiečių kasdien valgo restoranuose „McDonald’s“.
  • 1995 metais japonai pirmą kartą per visą istoriją suvartojo daugiau mėsos negu ryžių.
  • Anglai kavą su pienu vadina „balta kava“.
  • Obuolių degtinė vadinama kalvadosu.
  • Šarlis de Golis, kalbėdamas apie Prancūziją, yra pasakęs: „Kaip galima valdyti šalį, kurioje yra 246 sūrio rūšys?“
  • „Fanta“ – trečias pasaulyje pagal populiarumą nealkoholinis gėrimas (pirmas vietas pasidalina „Pepsi“ ir „Coca Cola“).
  • Tie žmonės, kurie geria kavą, mylisi daug dažniau ir patiria daugiau malonumo, negu tie, kurie jos negeria.
  • Senovės Graikijoje vynas visada buvo skiedžiamas jūros vandeniu.
  • Pasaulyje kasmet surenkama apie 200 000 tonų voveraičių. Tarptautinėje rinkoje vienas šio produkto kilogramas kainuoja apie 8 dolerius.
  • Paprastai prie žuvies patiekiamas baltas vynas, o prie mėsos – raudonas. Vienintelė išimtis yra tunas – jis valgomas su raudonu vynu.
  • Majonezą XVIII amžiuje išrado prancūzų pulkininkas.
  • Liudviko XIV karaliavimo laikais (1638–1715) dvare buvo neįtikėtinai populiarios šparaginės pupelės.
  • Daugiau kaip 40 % užauginamų migdolų sunaudojami šokoladui gaminti.
  • Pirmas tikras restoranas buvo atidarytas Paryžiuje 1764 metais. Restorano šeimininkas per naktis pardavinėdavo savo patiekalus.
  • Pasaulyje yra daugiau kaip 20 000 vyno rūšių.
  • Norvegų virtuvės patiekalas – alaus sriuba – vadinamas „elebrod“.
  • Vynuogės mikrobangų krosnelėje sprogsta.
  • Italų liaudies išmintis sako, kad salotas turi gaminti keturi virėjai: šykštus, filosofas, švaistūnas ir menininkas. Šykštuolis turi įpilti acto, filosofas – įberti druskos, švaistūnas – užpilti aliejaus, o menininkas – viską išmaišyti.
  • Raudonos arba rožinės spalvos greipfrutuose vitamino C yra daugiau negu įprastuose (geltonos spalvos).
  • Kai kur Kinijoje vietoje cukraus į arbatą beriama druskos.
  • Kai Aleksandras Makedonietis į Graikiją iš savo kelionės Indijoje parsivežė cukranendrių cukraus, šis produktas iš karto gavo „indiškos druskos“ pravardę.
  • Virintame vandenyje šampanas atvėsta greičiau negu įprastame.
  • Net 96 % agurko sudaro vanduo.
  • Kasmet pasaulyje suvartojama apie 567 milijardus vištų kiaušinių.
  • Pagrindinis Taičio pajamų šaltinis – turizmas ir alaus gamyba.
  • Žaliojoje arbatoje vitamino C yra 50 % daugiau negu juodojoje.
  • Citrinos su plona žievele yra sotesnės už citrinas su stora žievele.
  • XVII amžiuje Turkijoje buvo draudžiama gerti kavą. Prasikaltusiųjų laukė bausmė.
  • Rokfordo sūriui naudojamas avių pienas.
  • Kasdien Didžiojoje Britanijoje išgeriama 185 milijonai puodelių arbatos.
  • Majai valgydavo jūrų kiaulyčių mėsą.
  • Per savo gyvenimą žmogus suvalgo maždaug 40 tonų maisto.
  • Kasmet pagaminama daugiau kaip 110 milijonų tonų cukraus: 60 % jo išgaunama iš cukranendrių, o 40 % – iš cukrinių runkelių.

Komentarai (1)

fdsdf 2014-06-15 12:44
Oho 40 tonu maisto suvalgom ziauru daugiau nevalgysiu isvis

Dėmesio!

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas