Ką išduoda potraukis konkretiems maisto produktams?

Ką išduoda potraukis konkretiems maisto produktams?

Ekspertų teigimu, potraukis vienam ar kitam maisto produktui išduoda, ko trūksta mūsų organizmui. Tai padeda diagnozuoti įvairius sveikatos sutrikimus.

Jeigu visą laiką norite:

 

  • Šokolado ir saldainių. Greičiausiai tai reiškia, kad sutriko hormonų balansas. Vertėtų pasitikrinti skydliaukę (moterims – dar ir apsilankyti pas ginekologą). Kita galima priežastis – jaučiatės nelaimingi, jums trūksta dėmesio, meilės ir kitų žmonių rūpesčio, todėl bandote šią tuštumą užpildyti saldumynais.
  • Riešutų. Dažnai kyla noras pakramtyti migdolų arba žemės riešutų? Jūsų organizmui trūksta vertingo antioksidanto vitamino E. Jis taip pat padeda organizmui kovoti su stresu.
  • Ledų. Potraukis šiam produktui netgi šaltuoju metų laiku rodo, kad organizmui trūksta kalcio.
  • Raugintų agurkų. Jeigu pagalvojote apie nėštumą, suklydote – tikrai ne kiekviena vaikučio besilaukianti moteris jaučia jiems potraukį. Padidėjęs sūraus maisto poreikis gali reikšti, kad organizmui trūksta naudingųjų mikroelementų, mineralinių medžiagų ir sveiko miego. Gal atėjo laikas peržiūrėti savo dienotvarkę ir rasti truputėlį daugiau laiko poilsiui?
  • Pipirų ir česnakų. Paprastai nurodo į virškinimo problemas. Tai ypač aktualu, jeigu jūsų racione daug riebaus maisto – virškinimo traktas su juo nesusidoroja ir prašo pagalbos.
  • Morkų ir apelsinų. Trūksta beta-karotino.
  • Šviežių kopūstų. Sutriko žarnyno veikla.
  • Rūgščių vaisių ir uogų. Norite citrinos be cukraus, kivio arba spanguolių? Organizmui greičiausiai nepakanka vitamino C. Neignoruokite šių signalų!
  • Krevečių ir kitų jūros gėrybių. Nesunku nuspėti – greičiausiai trūksta jodo.
  • Kakavos arba grikių. Potraukis šiems dviems produktams paprastai išduoda magnio trūkumą.

Komentarai