Keptos kriaušės su ledais ir karštu šokoladu

Keptos kriaušės su ledais ir karštu šokoladu

Šį receptą labai paprasta pagaminti, o jis labai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Jei gaminate tik suaugusiems, į šokoladą masę galite įpilti 15 ml konjako.

Reikės:

 

  • 1 citrinos
  • 1 cinamono lazdelės
  • 100 gramų šokolado
  • 15 gramų cukraus
  • 2 kriaušių
  • 200 ml grietinėlės
  • 50 gramų ledų

 

Nuo citrinos plonai nulupkite žiebelę. Į puodą išspauskite citrinos sultis ir sudėkite žieveles, 2/3 stiklinės vandens, cukrų bei cinamono lazdelę. Viską kaitinkite.

Kriaušes nulupkite ir perpjaukite pusiau. Atsargiai išimkite šerdeles su sėklomis. Paruoštas kriaušes dėkite į įkaitintą sirupą ir pavirkite 8-12 minučių, kad suminkštėtų, tačiau nepervirtų. Kai kriaušės apvirs, nuimkite jas nuo ugnies ir palaukite kol atvės (neišimkite iš sirupo).

Nuolatos maišydami ištirpinkite šokoladą sumaišytą su grietinėle (galite tirpinti vandens vonelėje arba ant nedidelės ugnies).

Kriaušes išdėliokite ant lėkštutės, į išpjautus viduriukus dėkite po rutuliuką ledų ir užpilkite karštu šokoladu.

Komentarai (3)

VANDA 2012-04-10 12:38
GERAS RECEPTAS,SIULAU PABANDYTI TA PATI RECEPTA TIK SU BANANAIS,SKANUMELIS...
Vi 2012-04-05 21:52
mmmmm, taip viliojanciai atrodo
dina 2012-04-05 21:52
Nu sakes jus kartais tokiu skanestu idedate, kad man seile tista