Kuo naudingos garstyčios?

Kuo naudingos garstyčios?

Garstyčios – aštrus prieskonis, puikiai derantis su mėsos patiekalais. Jos žmonėms žinomos jau 5000 metų – taip seniai, kad labai sunku pasakyti, iš kur kilo. Šį prieskonį mėgsta visas pasaulis. Kuo jis naudingas?
 

  • Garstyčios gerina kraujotaką ir pasižymi šildomuoju poveikiu, todėl jos ypač naudingos šaltuoju metų laiku. Jos padeda įveikti kosulį ir slogą – tereikia pasidaryti garstyčių vonelę kojoms. Garstyčių lapeliais gydomas bronchitas, radikulitas ir reumatas.
  • Garstyčias labai naudinga įtraukti į savo racioną žmonėms, dirbantiems protinį darbą.
  • Padeda ir nuo antsvorio, nes skaido riebalus. Iš garstyčių daromi anticeliulitiniai ir šildomieji tepalai.
  • Garstyčių padažai tinka žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, nes nedidina cukraus lygio kraujyje.
  • Naudojant reguliariai ir po nedaug, teigiamai veikia raumenų ir kaulų būklę, gerina regėjimą.
  • Skatina plaukų augimą ir stiprina jų svogūnėlius. 2 šaukštus garstyčių išmaišykite su 3 stiklinėmis šilto vandens. Ištepkite šiuo mišiniu galvos odą, įtrinkite, paskirstykite per visą plaukų ilgį. Po minutėlės odą pradės „badyti“. Palaukite 5–7 minutes ir nuplaukite paprastu vandeniu (be šampūno ir kondicionieriaus). Procedūrą kartokite 2–3 kartus per savaitę. Rezultatai matyti labai greitai.

 
Tai svarbu: garstyčios nerekomenduotinos žmonėms, kurių skrandžio rūgštingumas padidėjęs, taip pat sergantiems skrandžio opalige. Jei vartosite dideliais kiekiais, gali nudeginti gleivinę ir sukelti alerginę reakciją. Nevartokite garstyčių prieš miegą ir per daug jomis nepiktnaudžiaukite (100 g produkto turi 417 kcal).

Komentarai

Ar žinote, kad...

Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai prognozuoja, kad 2030 m. dažniausiai pasitaikanti liga pasaulyje bus depresija: šis sutrikimas pralenks net širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.

Kitas faktas