Orkaitėje keptas sviestinis moliūgas

Orkaitėje keptas moliūgas, Alena_Kos | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sviestinis moliūgas, 1 vnt.
  • Česnakas, 1 vnt.
  • Čiobreliai ar kitos prieskoninės žolelės, 1 pund.
  • Druska, 0.5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Maltas muskato riešutas, 1 žiups.
  • Aliejus, 3 v.š.
Orkaitėje keptas moliūgas, Alena_Kos | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepimo formą patepkite aliejumi.

  2. Moliūgą supjaustykite riekėmis arba kubeliais. Sviestinių moliūgų žievelė yra gan plona ir naudinga, joje yra daug skaidulų, tad moliūgo lupti nebūtina.

  3. Česnaką šiek tiek aplupkite ir perpjaukite pusiau.

  4. Į kepimo formą sudėkite supjaustytą moliūgą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei muskato riešutu. Pamaišykite. Tarp moliūgo gabaliukų įsprauskite česnaką ir žoleles, viską dar kartą lengvai apšlakstykite aliejumi. Kepkite 15 min.

  5. Pamaišykite dar kartą ir kepkite dar 5-10 min. iki kol moliūgo gabaliukai bus minkšti.

  6. Lengvas ir puikus receptas! Galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai