Į puodą įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus.
Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir kelias minutes pakepkite.
Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintą česnaką bei dar minutelę pakepkite. Pagardinkite saldžiosios paprikos milteliais, kuminu ir gerai išmaišykite.
Sudėkite šaltu vandeniu perplautus lęšius, kubeliais pjaustytas bulves ir užpilkite sultiniu ar vandeniu.
Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20–30 minučių, kol lęšiai ir daržovės suminkštės. Pagal skonį gardinkite druska, pipirais.
Jei norite, šiek tiek arba visiškai sutrinkite sriubą trintuvu, kad būtų tirštesnė.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar krapais.
Komentarai (1)