Daržovių sriuba su sūrio kamuoliukais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės, 3 vnt.
  • Saliero stiebas, 1 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Morka, 1 vnt.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
Kamuoliukams:
  • Kietas sūris, 100 gr.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Sviestas, 80 gr.
  • Miltai, 100 gr.
  • Žalumynai (petražolės, krapai ir kt.), 1 sauj.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai pasiruoškite sūrio kamuoliukus. Sūrį smulkiai sutarkuokite, ištrinkite su kiaušiniu, minkštu sviestu, pagardinkite druska, pipirais. Berkite miltus, smulkiai sukapotus žalumynus ir išmaišykite tešlą. Ją bent pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą.

  2. Iš pašaldytos tešlos suformuokite nedidelius kamuoliukus (virdami jie išsiplės). Kamuoliukus sudėkite ant lentelės ar lėštės ir grąžinkite į šaldytuvą.

  3. Į puodą įpilkite 1,5 - 1,8 L vandens. Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite nedideliais kubeliais pjaustytas bulves.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sutarkuotą ar smulkiai pjaustytą morką, smulkiai pjaustytą saliero stiebą. Daržovėms suminkštėjus dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą papriką, dar šiek tiek patroškinkite. Troškintas daržoves sudėkite į puodą, kai bulvės jau bus suminkštėjusios.

  5. Galiausiai į puodą sudėkite sūrio kamuoliukus. Jie greitai iškils į paviršių. Sriubą ant nedidelės ugnies pavirkite dar 5-7 min. nuo jų iškilimo.

  6. Skani ir paprastai paruošiama sriuba. Galima naudoti ir daugiau įvarių daržovių.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai