Česnakinė žiedinių kopūstų duona

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Žiedinių kopūstų "ryžiai", 3 stikl.
  • Kiaušiniai, 6 vnt.
  • Migdolų miltai, 1,25 stikl.
  • Kepimo milteliai, 1 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Tirpintas sviestas, 6 v.š.
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 5 vnt.
  • Smulkinti čiobreliai, 1 v.š.
  • Kpotos petražolės, 1 v.š.
  • Parmezano sūrio pabarstymui
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite formą kepimo popieriumi. Žiedinių kopūstų "ryžius" (t.y. žiedynus, susmulkintus virtuviniu kombainu iki panašios konsistencijos) sudėkie į dubenėlį ir įkiškite į mikrobangų krosnelę 3-4 minutėms (arba tiek, kad suminkštėtų). Atvėsinkite iki saugios liesti temperatūros, suverskite į virtuvinį rankšluostį arba marlę ir nuspauskite kaip galima daugiau skysčio.

  2. Nedideliame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus.

  3. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius, druską, tirpintą sviestą, česnaką ir maždaug ketvirtadalį plaktų baltymų. Gerai išplakite ir įmaišykite žiedinius kopūstus, po to atsargiai - likusius baltymus (masė turi būti puri) ir dalį prieskoninių žolelių.

  4. Sudėkite masę į kepimo formą, viršų pabarstykite likusiomis žolelėmis ir kepkite, kol gražiai apskrus (apie 45-50 min). Pjaustykite tik tada, kai visiškai atvės.

  5. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite.

  6. Tai duona, kurią galima valgyti be sąžinės graužimo :)

Receptą atsiuntė: Inesa

Komentarai (1)

Ugnė 2019-03-10 14:05
O kiaušinių trynių nereikia? Tik baltymų?