Naminis batonas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Šiltas vanduo, 650 ml
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druska, 2 a.š.
  • Mielės (sausos), 2,5 a.š.
  • Miltai
  • Aliejus, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į stiklinę šilto vandens suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palaukite, kol suputos ir pasklis mielių kvapas. Tuomet supilkite likusį vandenį išmaišykite.

  2. Dalimis, permaišant įsijokite miltus, sumaišytus su druska. Suminkykite minkštą tešlą. Ją palikite pakilkite šiltoje vietoje iki kol tūris padvigubės.

  3. Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Sudėkite į skardelę (pavyzdžiui, tiktų pailga kekso skardelė) ar rankomis suformuokite norimos formos kepinius. Juos pridenkite švariu rankšluosčiu ir dar 30 min. pakildinkite šiltoje vietoje.

  4. Paruoštus batonus patepkite aliejumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Žinoma, kepimo forma priklauso nuo suformuotų kepinio dydžio, formos, orkaitės ypatybių.

  5. Paprastas, bet labai skanus batonas.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai (4)

Toma 2017-10-01 20:23
650 vandens ir puse kg miltu??? Jus turbut juokaujat. Tokiam kiekiui vandens gerokai virs kg miltu reikia.
Sandra 2017-03-31 19:04
Manau apie puse kg tikrai uztektu...
Daina 2017-03-30 16:28
Kiek miltų reikia
Gg 2016-11-17 17:11
O koks kiekis miltu?