Tingus chačiapuris

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Tarkuotas sūris, 100 gr.
  • Druska
  • Augalinis aliejus
  • Varškė, 400 gr.
  • Truputis sodos arba kepimo miltelių
  • Miltai, 4 v.š.
  • Cukrus, 1 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite kiaušinius, miltus, varškę, kepimo miltelius, druską ir cukrų (jeigu varškė rūgšti). Turi išeiti grietinės tirštumo masė.

  2. Pusę tešlos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą, paskleiskite, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.

  3. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.

  4. Šis supaprastintas variantas, žinoma, skiriasi nuo originalo, tačiau jis greičiau paruošiamas ir vis tiek išeina labai skanus. Tiks ir pusryčiams, ir priešpiečiams.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai