Sveika bananų duona su kokosais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 1,75 stikl.
  • Kepimo milteliai, 1 a.š.
  • Soda, 1,25 a.š.
  • Dideli sunokę bananai, 3 vnt.
  • Kokosų drožlės, 0,5 stikl.
  • Aliejus, 0,5 v.š.
  • Rudasis cukrus, 0,5 stikl.
  • Kiaušinių baltymai, 3 vnt.
  • Pasukos, 2 v.š.
  • Natūralus graikiškas jogurtas (neriebus), 0,25 stikl.
  • Apelsinų sultys, 0,25 stikl.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Atskirai pertrinkite bananus ir sumaišykite juos su cukrumi, vanilės ekstraktu (arba vaniliniu cukrumi), tada įmaišykite baltymus, o galiausiai - aliejų. Po truputį įmaišykite sausą mišinį.

  3. Sudėkite graikišką jogurtą ir supilkite apelsinų sultis. Puresniam pyragui galima įmaišyti 2 šaukštus pasukų, o jei norite, kad duona būtų standesnė - keiskite pasukas pienu.

  4. Galiausiai įmaišykite kokosų drožles. Tešlą supilkite į riebalais suteptą kepimo formą, pabarstykite 2 šaukštais kokosų drožlių ir kepkite orkaitėje 50-60 minučių, kol gražiai pagels. Ar duona iškepė, galima patikrinti dantų krapštuku (jis turi likti švarus).

  5. Idealiai tinka pusryčiams. Išeina maždaug 16 riekučių, kiekviena iš jų turi apie 115 kcal.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai