Portugališki „Pastel de nata“ pyragėliai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Sviestinė sluoksniuota tešla, 2 pak.
  • Tirpintas sviestas, 2 v.š.
  • Cukrus, 160 gr.
  • Vanduo, 180 ml
  • Citrina, 1 vnt.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
  • Krakmolas (bulvių arba kukurūzų), 0,25 stikl.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Grietinėlė, 125 gr.
  • Kiaušinio tryniai, 3 vnt.
  • Cinamonas, 2 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode užkaiskite cukrų su vandeniu ir maišykite, kol cukrus ištirps. Įtarkuokite citrinos žievę, įdėkite vanilės ekstraktą, pakaitinkite dar apie 4 minutes. Iškimkite citrinos žievę ir palikite cukraus sirupą atvėsti.

  2. Sumaišykite dubenyje pusę stiklinės pieno su krakmolu, įmuškite kiaušinio trynius ir suplakite iki vientisos masės. Pilkite likusį pieną, grietinėlę ir cukraus sirupą. Viską gerai išmaišykite. Užkaiskite gautą masę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolatos maišydami apie 5 minutes (kol masė taps kreminės konsistencijos).

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Įtepkite specialią keksiukams skirtą kepimo skardą tirpintu sviestu.

  4. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos gabaliuką susukite į ritinio formą, tada supjaustykite į 3 dalis, kad gautųsi maždaug 2-3 cm tešlos gabalėliai. Lengvai įspauskite kiekvieno pjaustyto gabalėlio centrą, formuodami dubenėlio formos pyragėlį. Gautas ertmes tešlos centre pripildykite iki viršaus paruoštu kremu.

  5. Kepkite pyragėlius orkaitėje apie 20 minučių, kol tešla išsipūs ir kremas apkeps. Patiekite pabarstę cinamonu. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Paulina

Komentarai