Kreminė sriuba su ryžiais ir grybais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sviestas, 3 v.š.
  • Perspaustos česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Supjaustyti grybai (pievagrybiai ar kt.), 220 gr.
  • Didelės riekutėmis supjaustytos morkos, 3 vnt.
  • Salierų stiebai, supjaustyti, 2 vnt.
  • Švieži čiobreliai, 1 v.š.
  • Miltai, 0,25 stikl.
  • Vištienos sultinys, 4 stikl.
  • Pienas, 1 stikl.
  • Ryžiai, 1 stikl.
  • Vištienos krūtinėlė be odos ir kaulo, 2 vnt.
  • Druska ir pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Storasieniame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite grybus, svogūną, morkas ir salierus, kepkite, kol daržovės suminkštės (apie 6 minutes). Sudėkite vištieną, pakepkite, kol pagels, tada sudėkite česnaką, čiobrelius ir kepkite dar 1 minutę. Pabarstykite druska ir pipirais.

  2. Sudėkite miltus, išmaišykite, ruoškite dar minutę, supilkite sultinį ir pieną, jei reikia - įberkite dar druskos ir pipirų. Sudėkite ryžius ir baikite virti, kai ryžiai suminkštės.

  3. Puikus receptukas, kai norisi ko nors šilto, skanaus ir sotaus!

Receptą atsiuntė: Violeta

Komentarai