Medicinos mokslų daktaras, gydytojas gastroenterologas Vaidotas Urbonas pastebi, kad maisto sukeliama alergija – tai šių laikų liga. Mūsų šalyje, kaip ir visoje likusioje Europoje, alergiją tam tikriems maisto produktams dažniausiai sukelia karvės ir ožkos pienas, kiaušiniai, žuvis ir jūros gėrybės (krevetės ir kt.), soja, riešutai, kviečiai.
Glitimo netoleravimas – problema, kuri gali varginti ir nuo gimimo, ir atsirasti tik senatvėje. Periodiškai atliekami tyrimai rodo, kad ji kasmet vargina vis daugiau žmonių visame pasaulyje, o Amerikoje fiksuojama net 15 proc. šalies gyventojų. Vieniems tai pasireiškia alergija, padidėjusiu jautrumu glitimo turintiems produktams, kitiems – net l...
Net sveikai maitinantis gali kilti sveikatos sutrikimų, tokių kaip pilvo pūtimas, nuovargis, migrena, odos bėrimai, miego sutrikimai, nepagrįstai padidėjęs svoris, pakilęs kraujospūdis ir pan. Ir nors, atrodo, laikomės sveikos mitybos principų, tačiau organizmui netoleruojant tam tikrų maisto produktų, ar sudedamųjų dalių (laktozės, glitimo), si...
Nors šiandien daug kalbama apie duonos naudą ir svarbą mūsų racione, šis produktas tinka ne visiems. Ką apie jį reikia žinoti?
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.