Mėgstantiems konservuoti rudens gėrybes, sveikatos specialistai pataria įvertinti tokių produktų naudą sveikatai. Gausiai naudojamas cukrus, druska ir actas nustelbia konservuojamų daržovių ar uogų naudingąsias savybes, o karštas vanduo sunaikina į jį dedamo medaus vertę – šias ir kitas klaidas kasdienėje mūsų mityboje stebintys specialistai rag...
Norint šaltuoju metų laiku sustiprinti imunitetą, nebūtina šturmuoti vaistinių ir pulti vartoti vitaminus bei jų papildus – būtų daug naudingiau tiesiog paįvairinti racioną ir įtraukti toliau minimus produktus į savo valgiaraštį.
Orams nedžiuginant, dažnai skamba raginimai stiprinti imunitetą. Stipri sveikata ir atsparumas leidžia visai nesirgti arba įvairių negalavimų patirti kur kas rečiau.
Dažnas mano, kad maisto papildų vartojimas neefektyvus, nebūtinas, o nauda – ne visada pagrįsta. Rūpestinga „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Rūta Armonienė siūlo klausyti savo organizmo ir medikamentus rinktis pagal kūno mums siunčiamus signalus.
Pasiūloje esant tokiai gausybei produktų, dažnas maisto papildus renkasi remdamasis draugų ar artimųjų rekomendacijomis, įsiminusia reklama.
Dažnai kalbama apie tai, kaip peršalimą gydyti, tačiau ar galima šio nemalonaus susirgimo apskritai išvengti?
Pajutus pirmuosius peršalimo simptomus – čiaudulį, galvos skausmą ar slogą – dažnas puolame gerti vaistų.
Nors atrodo, kad vasarą imunitetas stipresnis savaime, rūpestingi vaistininkai pastebi paradoksą — dažnas suserga būtent šiuo metu, nes pernelyg pasitiki natūraliai gaunamų vitaminų veiksmingumu.
Kad rudenį nesirgtume, per vasarą reikėtų papildyti ne tik vitamino C, bet ir vitamino D atsargas. Tam gali pasitarnauti saulės vonios arba rūpestingo vaistininko patarimas.
Šaltuoju metų laiku dėl vitaminų ir saulės trūkumo organizmas labai pažeidžiamas. Norint neperšalti, būtina laikytis kai kurių taisyklių. Štai kaip reikėtų kvėpuoti, jeigu lauke temperatūra nukrenta žemiau nei iki 20 laipsnių šalčio.
Vidutiniškai per savo gyvenimą žmogus atsako į 45228 telefono skambučius