Balkšvųjų gysločių sėklų luobelės – tai itin naudingų maistinių skaidulų rūšis. Gyslotis, kaip ir kitos skaidulos, per plonąjį žarnyną praeina beveik nesuskaidytas, organizmas jo neabsorbuoja: sėklų luobelės sugeria vandenį ir virsta klampiu junginiu.
Šių metų laiku karaliaujančias uogas ir kitas daržo gėrybes sočiai valgome šviežias, tačiau, kai jų atsargų pripildome ir ateičiai, į pagalbą pasitelkiame kepinius. Juk šviežiomis uogomis, vaisiais ar daržovėmis galima įdaryti blynus, kepti pyragus, dėti ant picos ar integruoti į kitus patiekalus. Tiesa, neatsiejamas kepinių komponentas – miltai...
Moksliniai tyrimai rodo, kad maiste trūkstant skaidulinių medžiagų didėja širdies ir kraujagyslių ligų, antro tipo cukrinio diabeto, storosios žarnos vėžio atsiradimo rizika, todėl sveikos mitybos specialistai ragina gyventojus vartoti daugiau šių medžiagų turinčius maisto produktus.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.