Antroji straipsnio dalis.
15 kavos tirščių panaudojimo būdų (I dalis)
Sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias mūsų energijos šaltinis visai dienai. Ką rinktis, kad nepritrūktų baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų?
Soda turi daugybę panaudojimo būdų – ją galima dėti į tešlą, kai baigiasi kepimo milteliai, neutralizuoti ja nemalonius šaldytuvo kvapus, suminkštinti dantų apnašas, išsibalinti dantis ir sumažinti jų jautrumą... Ir tai dar ne viskas.
Sulig kiekviena diena termometro stulpelis nenumaldomai kyla aukštyn. Deja, kaitrios saulės spinduliai ne visada atneša tik džiaugsmą. Kaip išvengti šilumos arba saulės smūgio? Imkite pavyzdį iš gyvūnų!
Šokoladas – daugelio iš mūsų mėgstamas skanėstas. Tačiau panaudoti jį galima ir kitaip. Štai keli išties įdomūs ir naudingi būdai.
Norite šaltą vakarą prisiglausti prie kažko švelnaus ar pūkuoto? O gal tiesiog pasiguosti dėl nevykusio pirmadienio ar bjauraus oro? Tokiais atvejais jūsų geriausiu draugu gali tapti mylimas augintis. Jis niekada jums nepasakys, kad dėl blogų minčių kaltas tik jūs pats ar, kad gana niurzgėti.
Mes dažnai daug labiau rūpinamės, kiek kilogramų pavyks numesti, nei tuo, kokios bus griežtos dietos pasekmės. Juk jeigu grikių dieta gali padėti numesti 5 kg per savaitę, o monodieta – net 6, dėl pasirinkimo dažniausiai net klausimas nekyla... O vis dėlto... Kuo baigiasi bandymai per trumpą laiką atsikratyti kuo daugiau svorio?
Žmogui naudingiausi tie vaisiai ir daržovės, kurie užauga būtent jo regione. Taigi nors šiais laikais braškėmis mėgautis galime kone kiaurus metus, vertingiausios jų uogos būna tik tas 2–3 savaites, kai noksta lysvėje.
Išties nuotaikingas video: sportiškas tėvelis ir jo nė kiek ne mažiau sportiška dukrytė mankštinasi. Grynas pozityvas ir geras pavyzdys puikiai dienos pradžiai!
Ląsteliena stimuliuoja žarnyno veiklą, mažina cholesterolio lygį kraujyje, padeda kovoti su alkiu ir pašalinti iš organizmo šlakus bei toksinus. Kokiuose produktuose jos daugiausia?
Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę, jų paviršių netrukus padengs pelėsis. Norėdami apsaugoti maisto produktus nuo per greito gedimo, žmonės jau nuo seno naudoja įvairias priemones, kad sustabdytų pelėsių ir sveikatai pavojingų bakterijų dauginimąsi.
Visa tiesa apie cukrų ir jo pavojinguosius (taip pat ir naudinguosius) pakaitalus.
Vasaras – sunkus metas sporto klubams. Lankytojų ženkliai sumažėja, nes pastarieji čia mieliau ateina šaltuoju sezonu, o šiltuoju mieliau renkasi kitą, nesportinę veiklą. Pasirodo, be reikalo. Europos kultūrizmo čempionas Deividas Dubinas atskleidžia 5 priežastis, kodėl nereikėtų pamiršti sporto treniruočių ir vasarą:
Daugelis iš mūsų kuo puikiausiai žino, kas yra nemiga ir miego trūkumas. Gerai, jeigu galima rytais niekur neskubėti, tačiau ką daryti, jeigu laiko nedaug? Kaip greičiau prabusti?
Uoslė – tik vienas iš penkių mūsų turimų pojūčių, tačiau tikriausiai pripažinsite, kad išsiversti be jo būtų labai sunku. Mus kiekviename žingsnyje supa stiprūs ir vos juntami, malonūs ir keliantys šleikštulį kvapai. Tačiau egzituoja keli aromatai, kurie gali suteikti patrauklumo, padėti numesti svorio ir pagerinti produktyvumą darbe.
Visi puikiai žinome, kad dulkės gali sukelti kvėpavimo takų alergines reakcijas, tačiau iš tiesų labiausiai alergizuoja ne pačios dulkės, o dermatofagoidinės erkutės. Šie smulkūs nariuotakojai minta žmogaus odos pleiskanomis ir epidermiu, pasišalinusiu nuo kūno paviršiaus.
Kartais laikydamiesi dietų mes atsisakome kai kurių labai naudingų produktų, manydami, kad jie „storina“. Vieni iš tokių – kruopos. Jos turi daug ląstelienos, valančios virškinamąjį traktą ir reguliuojančios jo veiklą, padedančio sumažinti cholesterolio lygį ir sulieknėti.
Mitybos ekspertas ir knygos „150 sveikiausių produktų Žemėje“ autorius Džonis Boudenas sudarė, jo manymu, naudingiausių produktų, kurie dėl kažkokios priežasties dažniausiai nepelnytai pamirštami, sąrašą. Štai keletas iš jų.
Tai įdomu!
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus