Norite numesti svorio? Atrinkome jums keletą įdomių faktų apie dietas – tikrai pravers!
Lietuvių ir suomių gentys nuo seno statėsi iš rastinius namus su lauko akmenų krosnimis ir naudojosi jais kaip pirtimi. Feodalizmo laikotarpiu pirtyse buvo ne tik maudomasi, bet ir atliekamos kai kurios gydomosios procedūros: kūno įtrynimai vaistais, kraujo nuleidimas, chirurginės operacijos, neurozė, reumato, kvėpavimo takų kataro ir kai kurių ...
Ledai – ne tik skanus, bet ir naudingas desertas (tiesa, su sąlyga, kad jie parinkti teisingai). Ką apie juos reikia žinoti?
Kvapūs ir šiek tiek saldaus skonio žirniai – labai vertingas produktas, pasižymintis daugeliu naudingų savybių. Kodėl jį verta įtraukti į savo racioną?
Nuo neatmenamų laikų žmonės ieško amžino (arba bent jau ilgo) gyvenimo eliksyro. Šį kartą norime papasakoti jums apie gėrimus, kurie ne tik skanūs, bet ir, kaip rodo moksliniai tyrimai, padeda ilgiau išsaugoti jaunystę.
Nesvarbu, kokiame „technikos ir progreso“ amžiuje mes gyvename – daugelis iš mūsų kasdien susiduria su mitais ir klaidingais įsitikinimais. Norite būti sveikesni ir gyventi kokybiškiau? Pamirškite šiuos mitus!
Nugara – tai viena iš pažeidžiamiausių kūno dalių, ypač tiems, kurie dirba sėdimą darbą, kilnoja sunkumus ir dažnai pakliūna į skersvėjį. Naivu manyti, kad išgėrus vaistų arba prisidėjus šildyklę negalia atsitrauks. Tai tik greitoji pagalba, tačiau šios priemonės neišsprendžia pačios problemos. Nuskausminti nugarą ir ją pagydyti galima reguliari...
Masinio žmonijos nutukimo kaltininkų skaičius nepaliaujamai auga. Ant kaltinamųjų suolo – riebalai, angliavandeniai, streso hormonai ir net virusai. Dabar prie šios gausios grupelės prisijungė dar vienas kaltininkas – toksinai.
Laikantis dietos žuvis dažniausiai nepelnytai pamirštama – tai bene labiausiai tokiu metu tinkamas produktas: mūsų organizmas įsisavina 93–98 % jos baltymų, o mėsos – 87–89 %. Žuvies baltymai – tai visų mūsų organizmui būtinų aminorogščių (net ir tų, kurių niekas negali pakeisti), mikroelementų ir vitaminų šaltinis.
Žurnalas „Forbes“ yra paskelbęs sveikiausių maisto produktų sąrašą, kuriame rastume ir lietuvių mėgstamus obuolius, ir mūsų miškų karalienę – mėlynę.
Dauguma atvežtinių vaisių mums tapo tokie įprasti, kad pavadinti jų egzotiškais dažniausiai tiesiog neapsiverčia liežuvis. Jų galima įsigyti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, todėl nepasinaudoti tokia puikia galimybe būtų neprotinga. O ar žinote, kuo jie naudingi?
Turbūt sutiksite, kad sveikata – pats didžiausias turtas. Jos nenusipirksi už jokius pinigus. Štai 20 naudingų įpročių, padėsiančių ją išsaugoti ir geriau jaustis.
Saldumynai patinka visiems (neskaitant vienos kitos išimties), todėl jums tikriausiai bus įdomu sužinoti, kokie mitai apie juos paplitę labiausiai.
Daugybė įvairiausių tyrimų patvirtina, kad šis gėrimas yra puiki vėžio bei antsvorio profilaktikos priemonė. Ir ne tik... Yra ir kitų žaliosios arbatos panaudojimo būdų.
Ką daryti, kad geros nuotaikos nesugadintų sugedęs maistas, kokios pagrindinės saugaus maisto pasirinkimo ir tvarkymo taisyklės? – pasakoja Audronė Mikalauskienė, Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja – valstybinė maisto produktų inspektorė.
Šparaginės pupelės – nekaloringas produktas. 100 g turi tik 31 kcal, taip pat vitaminų A, C, K, geležies, kalio ir folio rūgšties. Kodėl vertėtų dažniau įtraukti jų į savo racioną?
Moterys jau nuo seniausių laikų prisigalvodavo įvairiausių būdų, kaip tapti gražesnėmis ir patrauklesnėmis. Kai kurie iš jų būdavo itin pavojingi sveikatai, skausmingi ir reikalaujantis ištvermės. Jei vyrai būtų sužinoję tikrąją grožio kainą su visomis smulkmenomis, tikriausiai neliktų itin sužavėti savo damomis.
Nauji metai, įvairūs vakarėliai, o kartais net ir paprasti susitikimai su draugais įprastai nepraeina be alkoholio. Ką daryti, kad sekančią dieną nebūtų taip skausmingai sunku? Šį kartą siūlome susipažinti su Jūsų pačių atsiųstais receptais.
Milijonai žmonių visame pasaulyje kiekvieną rytą pradeda nuo gardžios ir aromatingos kavos. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Tačiau, ko gero, daugelis esame girdėję ir apie kavos žalą sveikatai.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui