Ryžius apvirkite. Kopūstus smulkiai supjaustykite ir taip pat apvirkite vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Svogūną sutarkuokite smulkia tarka arba labai smulkiai supjaustykite. Faršą maišykite su ryžiais, kopūstais, svogūnais, muškite kiaušinį, dėkite truputį miltų. Berkite druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių. Masę permaišykite ir formuokite kotletukus.
Kotletukus dėkite į riebalais pateptą, gilesnį kepimo indą ir užpilkite pomidorų sultimis. Pomidorų sultis galima pakeisti 2 šaukštais pomidorų pastos išmaišytos vandenyje arba sultinyje.
Jeigu norite švelnesnio padažo skonio, pomidorų sultis, sumaišykite su grietine.
Šaukite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 30-40 min. Vis stebėkite ar pakanka skysčio, reikėtų, kad balandėliai būtų apsemti bent iki pusės. Jeigu nugaruoja, tai galite įpilti paprasčiausio vandens arba sultinio.
Tiekite apibėrę žalumynais, su bulvėmis, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru. Skanu su grietine.
Komentarai (11)