Kopūstų kotletai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Kopūstas, 1 kg
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Česnakas, 2 skilt.
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Manų kruopos, 0,5 stikl.
  • Krapai, 1 pund.
  • Džiūvėsėliai, 1 sauj.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  • Aliejus, 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.

  2. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.

  3. Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.

  4. Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (18)

Ramūnas 2019-07-10 20:56
Pabandysiu
Rasa 2019-03-22 20:40
Tikiu,kad skanu ,bet dziuveseliuose apvoluoti ir kepti ant aliejaus☺️
Rima 2018-07-31 13:19
Is sito recepto kepiau apkepa ,dar sveikesnis patiekalas,tik reikia dar poros kiausiniu
Regina Plančiūnienė 2018-03-28 12:50
Turėtų but skanu!
Skanu 2017-10-18 15:54
Kopūstą reikia apvirti, žalią pjaustant nieko nesigaus. Aš dar mušu pora kiaušinių, tada masė lengviau limpa. O visas daržoves smulkinu su el. daržovių smulkintuve, tada masė gaunasi vientisa ir kepant nebyra.
angele 2017-07-31 11:17
Danguole ,tai karaliski balandeliai
angele 2017-07-31 11:16
super,daug kam patiko ,o dar sviezios bulvytes ir padaziukas super
Sima 2016-11-26 16:50
O as gaminau ir man nepatyko ....
Gintaras 2016-11-01 16:58
Geriau mano zmona butu to nemaciusi..., dabar teks gaminti... .
AS 2016-07-12 09:28
NEREIKIA VIRTI KOPUSTU, GALIMA TARKUOTI NEVIRTUS, SKANU