Pomidorų padažas su obuoliais

Naminis pomidorų paddažas su obuoliais, Goskova Tatiana | Shutterstock.com
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
50
Ingredientai:
  • Pomidorai, 3 kg
  • Obuoliai, 1.5 kg
  • Svogūnai, 500 gr.
  • Druska, 2 v.š.
  • Cukrus, 250 gr.
  • Actas 9 %, 100 ml
  • Česnako skiltelės, 5 vnt.
  • Kvapieji pipirai, 5 vnt.
  • Lauro lapai, 3 vnt.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
Naminis pomidorų paddažas su obuoliais, Goskova Tatiana | Shutterstock.com
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, supjaustykite.
    Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite.
    Svogūnus supjaustykite.

  2. Viską sudėkite į puodą, įberkite druską, cukrų, kvapiuosius pipirus, lauro lapus.

  3. Virkite ant silpnos ugnies ~1 val., kol viskas suminkštės. Jei pradžioje masė labai tiršta – įpilkite 100 ml vandens.

  4. Išimkite lauro lapus, sutrinkite iki vientisos masės.

  5. Sudėkite smulkintą česnaką, įpilkite acto, įberkite maltų pipirų, pavirkite dar 5–10 min.

  6. Karštą padažą supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apverskite, apklokite ir palikite atvėsti.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai (2)

Tina 2020-08-02 16:52
Actas cukrus jau blogis receptas plintusas
Zita 2019-09-24 16:05
Laba. Rašote, kad užpilti vandeniu, o recepte neužsiminate apie tai. Tai kiek vandens reikia?