Petražolių ir graikinių riešutų padažiukas/užtepas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Petražolių lapeliai, 2 stikl.
  • Kepinti graikiniai riešutai (smulkinti), 0,75 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,5 stikl.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Alyvuogių aliejus, 0,75 stikl.
  • Šviežiai spaustos citrinos sultys, 2 v.š.
  • Tarkuota citrinos žievelė, 2 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite į trintuvą petražoles, riešutus, sūrį, česnaką ir druską, pertrinkite. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, supilkite mišinį į trintuvą ir pertrinkite su petražolių mase.

  2. Patiekite iš karto arba užšaldykite (jei šaldote maišeliuose, išsiurbkite šiaudeliu orą). Šaldiklyje galima laikyti iki 3 mėnesių.

  3. Šis padažiukas gali būti naudojamas kaip užtepas ant duonos, bandelių, skrebučių, taip pat įvairiems patiekalams gardinti (pavyzdžiui, kartu su ryžiais ar kepta žuvies filė).

Receptą atsiuntė: Evelina

Komentarai