Burokėliai ne tik skani, bet ir sveikatai itin palanki daržovė. Juose gausu nuo laisvųjų radikalų poveikio saugančių antioksidantų, virškinimą gerinančių skaidulių, sklandų širdies darbą užtikrinančio kalio ir magnio bei daug kitų naudingų medžiagų.
Burokėliai – vienos populiariausių ir įprasčiausių daržovių mūsų virtuvėje, ir ne be reikalo: jie ne tik skanūs, bet ir naudingi, turi mažai kalorijų, bet daug vitamino C, В grupės vitaminų, folio rūgšties, obuolių, citrinų, pieno ir kitų rūgščių, kurios skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir gerina virškinimą, taip pat magnio, vario, reikaling...
Jeigu jaučiate danties skausmą, pridėkite prie danties gabaliuką svogūno. Skausmas turėtų atlėgti.