Česnakai ir svogūnai labai dažnai vartojami ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Ir ne be reikalo – juose esantys fitoncidai ir eteriniai aliejai pasižymi stipriu antibakteriniu, baktericidiniu poveikiu, slopina uždegimus ir naikina grybelius.
Visi žino, kad česnakus valgyti sveika (ypač – šaltuoju metų laiku). Deja, lupti juos gali būti nelabai malonu, nes specifinis kvapas ant odos išlieka gana ilgai. Dalinamės labai paprastu ir smagiu būdu, palengvinsiančių šią procedūrą!
Česnakas – natūrali ir daugeliui tikrai prieinama priemonė, padedanti apsaugoti savo organizmą nuo daugelio problemų. Štai kelios jų savybės, kurias naudinga žinoti.
Mokslininkai iš Vašingtono universiteto išsiaiškino, kad dialil-sulfidas, kurio yra česnakuose, 100 kartų efektyviau kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis apsinuodijimą, negu bet kokie tradiciniai antibiotikai.
Vienas britų žurnalas yra paskelbęs atlikto eksperimento duomenis, kurio metu nustatyta, kad moteris, gyvenusi 50 metų santuokoje su knarkiančiu vyru, praranda 4-erius metus miego.