Mokslininkai pabrėžia, kad daugiausiai naudos sveikatai suteikia sieros junginiai, susidarantys susmulkinant, sutraiškant ar sukramtant česnako skiltelę, tačiau jie išlieka labai trumpai, todėl norint sustiprinti sveikatą česnaką reikėtų valgyti iškart po susmulkinimo ir termiškai neapdorojus.
Česnakai ir svogūnai labai dažnai vartojami ne tik kulinarijoje, bet ir liaudies medicinoje. Ir ne be reikalo – juose esantys fitoncidai ir eteriniai aliejai pasižymi stipriu antibakteriniu, baktericidiniu poveikiu, slopina uždegimus ir naikina grybelius.
Visi žino, kad česnakus valgyti sveika (ypač – šaltuoju metų laiku). Deja, lupti juos gali būti nelabai malonu, nes specifinis kvapas ant odos išlieka gana ilgai. Dalinamės labai paprastu ir smagiu būdu, palengvinsiančių šią procedūrą!
Česnakas – natūrali ir daugeliui tikrai prieinama priemonė, padedanti apsaugoti savo organizmą nuo daugelio problemų. Štai kelios jų savybės, kurias naudinga žinoti.
Mokslininkai iš Vašingtono universiteto išsiaiškino, kad dialil-sulfidas, kurio yra česnakuose, 100 kartų efektyviau kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis apsinuodijimą, negu bet kokie tradiciniai antibiotikai.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.