Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja, kad širdies sveikata besirūpinančių žmonių mityboje turėtų būti kuo mažiau sočiųjų ir transriebalų rūgščių ir kuo daugiau polinesočiųjų (omega-3 ir -6) ir mononesočiųjų riebalų rūgščių.
Kiaušiniai – daugelio mėgstamas produktas, tačiau pastaruoju metu nuomonės dėl jo nevienareikšmės. Net ir priskyrus jiems kai kurias „nuodėmes“, gydytojai dietologai vis tiek laikosi nuomonės, jog visiškai vengti šio produkto negalima. Juk kiaušiniuose yra daugybė organizmui būtinų maistingųjų medžiagų – pradedant pagrindiniais vitaminais bei mi...
Daugelis vis dar įsivaizduoja, kad sergantiems širdies ligomis be tablečių ir piliulių padėti neįmanoma. Vis dėlto toks požiūris teisingas tik tada, jeigu kalbame apie sunkias ligos formas. Na, o jeigu ji tik prasideda, pasikliauti tikrai galima ir pačiais paprasčiausiais augalais.
Skaitytojai klausia, kaip sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, kokius maisto produktus vartoti, o ko atsisakyti.
Lietuvoje beveik 70 proc. suaugusių gyventojų turi padidintą cholesterolio lygį, tad susimąstyti būtina kiekvienam - naujausių tyrimų duomenimis reikėtų ne tik aktyviau gyventi, bet ir vartoti tam tikrą maistą.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus