Ar pastebėjote, kad suvalgę tam tikrų maisto produktų, vėliau jaučiatės prastai? Iš tiesų egzistuoja tam tikri maisto deriniai, kurių vertėtų vengti. Jie sunkiai virškinami arba juose esančios maisto medžiagos, vitaminai ir mineralai kartu prastai pasisavinami.
Daugelis puikiai žino, kad sveikatai palankiausias gėrimas yra tyras vanduo. Vis dėlto, pasirodo, kad svarbus ne tik suvartojamų skysčių kiekis, bet ir temperatūra.
Aukštas kraujospūdis – itin dažna būklė, varginanti žmones visame pasaulyje. Kadangi pradinėje stadijoje ši liga nerodo labai aiškių požymių, daugelis net nežino, kad jų kraujospūdis greitai gali sukelti rimtą grėsmę sveikatai. Lietuvos hipertenzijos draugijos prezidentas, prof. Marius Miglinas, atkreipia dėmesį, kad ne veltui ši liga dar vadina...
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus