Atvėsę orai ir pirmosios šalnos grybautojų neatbaido - tebegalima miškuose sutikti žmonių, renkančių grybus. Tačiau kyla klausimas, ar galima rinkti ir maistui vartoti grybus prasidėjus šalnoms? Į šį klausimą atsako Gamtos tyrimų centro mikologas dr. Jonas Kasparavičius.
Prasidėjęs grybų sezonas kasmet pareikalauja naujų aukų: ne visi moka atskirti valgomus grybus nuo nevalgomų, ne visi žino, kaip atpažinti apsinuodijimą ir kokių veiksmų reikia imtis. Siūlome susipažinti su svarbiausiomis taisyklėmis.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.