Glikeminis indeksas yra matas, naudojamas nustatyti, kiek ir kaip ilgam tam tikras maisto produktas gali paveikti cukraus kiekį kraujyje. Glikeminiam indeksui įtakos turi įvairūs veiksniai, pavyzdžiui, maistinė sudėtis, prinokimas / brandumas, gamybos būdas, apdorojimo laikas, produkte esanti cukraus rūšis ir t. t. Tad norint išvengti gliukozės ...
Visa tiesa apie cukrų ir jo pavojinguosius (taip pat ir naudinguosius) pakaitalus.
Tai, kad yra liga, vadinama cukriniu diabetu, žinoma daugeliui. Tačiau kol ji nepalietė ko nors iš artimųjų arba draugų, retas kuris rimčiau apie tai susimąsto. Tada kyla daugybė klausimų: iš kur atsirado ši liga? Ar buvo galima jos kaip nors išvengti?
Pasirodo, kepenims mirtinai pavojingas ne tik alkoholis. Pavojų kelia netgi... paprasčiausi biskvitai.
Žemas testosterono lygis yra susijęs su padidėjusia vyrų diabeto rizika, teigia Edinburgo universiteto mokslininkai. Šis hormonas veikia riebalines ląsteles per androgeninius receptorius, aktyvuodmamas genus, susijusius su nutukimu ir diabetu. Bėgant metams, vyrų kraujyje testosterono lygis krinta, o kartu su nutukimu tai didina diabeto vystymos...
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių