Kas per daug, tas nesveika – tai universali tiesa, kurią pritaikyti savo gyvenime gali kiekvienas. Ir vis dėlto mes norime gyventi sveikiau, kokybiškiau, tad pradedame atidžiau rinktis tai, ką valgome. Pastangos sveikintinos, tačiau perlenkti lazdos nereikia – juk kartais mūsų iš nuogirdų perimtos žinios prasilenkia su tikrove.
Ilgą laiką apie podagrą sklandė daugybė mitų, pavyzdžiui, kad podagra – tai gausiai ir riebiai valgančių, nesaikingai alkoholį vartojančių žmonių liga. Kadangi senais laikais tokį gyvenimo būdą galėjo gyventi tik turtingieji, podagra buvo vadinama karalių liga.
Britų mokslininkai nusprendė atsakyti į seniai visiems ramybės neduodantį klausimą: ar galima valgyti ant žemės nukritusį maistą? Juk daugelis įsitikinę, kad pakėlus jį per tris ar penkias sekundes, niekas per tą laiką nepasikeis.
Maistas – galingas ginklas, padedantis kovoti ir su alkiu, ir su sveikatos problemomis. Tačiau tai – dar ne viskas. Kartais laiku po ranka pasipainiojęs tinkamas produktas gali lemti ir tikro karo baigtį.
ikrai visi esame girdėję šventą taisyklę: valgyk neskubėdamas ir gerai sukramtyk. Deja, tikrai ne visuomet šios taisyklės paisome, juk nėra kada, o ir valgome dažniausiai tik tuomet, kai skrandis ima susitraukinėti iš alkio.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.