Maistas – tai pagrindinis bet kurio gyvo organizmo energijos šaltinis, „degalai“, be kurių jūsų sudėtingas mechanizmas nustotų veikti. Vis dėlto tenka pripažinti, kad maisto poveikis būna skirtingas.
Maži atlyginimai ir didelės maisto produktų kainos atima iš žmonių galimybę dažniau pasimėgauti įvairiais delikatesais. Viena vertus – tai blogai. Tačiau žiūrint iš kitos pusės – ženkliai sumažėja gana plačiai paplitusios „gurmanų migrenos“ rizika.
Ekspertų teigimu, potraukis vienam ar kitam maisto produktui išduoda, ko trūksta mūsų organizmui. Tai padeda diagnozuoti įvairius sveikatos sutrikimus.
Kokių produktų pavasarį būtinai reikėtų įtraukti į savo valgiaraštį, kad jaustumėtės stiprūs, žvalūs ir sveiki?
Genetiškai modifikuoti organizmai (GMO) mūsų laikais jau nieko per daug nebestebina. Nors šis žodis girdimas gana dažnai, vis dėlto daugelis neturi nė menkiausio supratimo, kas tai yra.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus