Kokių produktų pavasarį būtinai reikėtų įtraukti į savo valgiaraštį, kad jaustumėtės stiprūs, žvalūs ir sveiki?
	 
	- 
		2 apelsinai per dieną patenkins jūsų paros vitamino C poreikį ir padės išsaugoti figūrą.
- 
		Nepamirškite šaldytų uogų, daržovių ir vaisių – juose vitaminų neretai būna daugiau negu importinėse gėrybėse iš šiltųjų kraštų.
- 
		Morkose ir moliūguose vitaminai išlieka net pavasarį. Šios daržovės turi daug maistinių skaidulų ir antioksidantų.
- 
		Cikorijos pasižymi jauninamuoju ir valomuoju poveikiu. Jeigu jų kavą gersite be cukraus, be žalos sveikatai galėsite mėgautis šiuo gėrimu net 3 kartus per dieną.
- 
		Riešutai – puikus baltymų ir mikroelementų šaltinis. Jeigu labai prižiūrite figūrą, per dieną užteks suvalgyti 4–5 graikinius, anakardžių, migdolų riešutus arba mažą saujelę kedrų riešutų.
- 
		Kviečių daiguose gausu magnio, padedančio stabilizuoti nervų ir širdies sistemos darbą. Ypač tai svarbu pavasarį, kai po ilgos žiemos jaučiame stresą. Puikiai dera su jogurtu.
- 
		Jogurte yra triptofano, serotonino „pirmtako“. Geriausia rinktis natūralų ir nelabai riebų jogurtą.
- 
		Granatų sultimis naudinga pašlakstyti mėsos patiekalus. Jos gerina tonusą ir odos būklę, padeda pasirengti vasaros sezonui, papildo geležies atsargas ir apsaugo nuo anemijos.
- 
		Augaliniuose aliejuose yra vitaminų A, D, E, K, teigiamai veikiančių odą ir regėjimą, užkertančių kelią senėjimui ir palaikančių imunitetą.
- 
		Jūros gėrybės ir žuvis – tai antioksidantų ir riebiųjų rūgščių, užkertančių kelią senėjimui, šaltinis. Šiuose produktuose nedaug „blogojo“ cholesterolio, tačiau gausu vitamino E ir jodo. Jie padeda pagerinti nuotaiką ir teigiamai veikia atmintį.
- 
		Džiovintuose vaisiuose gausu kalio, magnio ir ląstelienos. Vis dėlto skanėstas gana kaloringas, tad piktnaudžiauti nepatartina – užtenka 4–5 džiovintų slyvų arba abrikosų per dieną.
- 
		Mėsos ir vištienos racione turi būti ištisus metus. Gyvulinės kilmės baltymai – tai nepakeičiamųjų aminorūgščių šaltinis.
 
                                        
Komentarai