Kraujo savybė – krešėjimas, mus apsaugo susižeidus, kad nenukraujuotume. Visgi pasitaiko atvejų, kuomet žmogaus kraujas yra per tirštas ir jame gali susidaryti pavojingi gyvybei krešuliai. Laimei, prevenciškai, kad išvengtume kraujo krešulių, visuomet galime vartoti natūralius maisto produktus, kurie skystina kraują.
Padidėjusį kraujo krešumą, t.y. „tirštą kraują“ lemia įvairios priežastys, pavyzdžiui, paveldimumas (dažniausiai polinkį į padidėjusį kraujo krešumą lemia V Leideno faktoriaus mutacija), onkologinės ligos, autoimuninės ligos, nėštumas, chirurginės operacijos ir kt.
Kraujui sutirštėjus žmogus ilgą laiką gali nejusti jokių simptomų, tačiau gali pasireikšti patinimas, skausmas ar šiluma vienoje kojoje (gali rodyti giliųjų venų trombozę), dusulys, krūtinės skausmas, kosulys su krauju (gali rodyti plaučių emboliją), be priežasties atsirandančios mėlynės ar kraujavimai.
Plačiau skaitykite: Svaigsta galva ir trūksta energijos? Tai gali reikšti sutirštėjusį kraują
Sutrištėjus kraujui gydytojas gali rekomenduoti vartoti vaistus, tačiau gyvenimo būdo ir mitybos korekcija taip pat svarbi ir galinti duoti gerų rezultatų.
Sutirštėjus kraujui svarbu užtikrinti fizinį aktyvumą, gerti pakankamai vandens, o taip pat valgyti daugiau kraują natūraliai skystinančių produktų:
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai