Rudi, žali, geltoni, raudoni ar juodi - pilna skirtingų lęšių rūšių. Juose yra mažai kalorijų, daug geležies, skaidulų ir folatų (natūralios vitamino B9 formos), taip pat jie yra puikus baltymų šaltinis.
Amosovo pasta yra sveikatai naudingas riešutų, džiovintų vaisių, citrinų ir medaus mišinys.
Daugeliui pažįstamas jausmas, kai vos papietavus norisi ne grįžti prie darbų, o trumpam prigulti. Nors maistas turėtų būti mūsų „kuras“ ir suteikti energijos, neretai nutinka priešingai - po valgio apima mieguistumas ir vangumas. Ar tai normalu, ar vis dėlto ženklas, kad reikėtų peržiūrėti savo mitybos įpročius?
Jodas priskiriamas vienam iš 15 būtinų mikroelementų, kurį mūsų organizmas naudoja skydliaukės hormonams gaminti. Jis itin svarbus ir normaliam kūdikių bei mažų vaikų augimui ir smegenų vystymuisi.
Kraujo savybė – krešėjimas, mus apsaugo susižeidus, kad nenukraujuotume. Visgi pasitaiko atvejų, kuomet žmogaus kraujas yra per tirštas ir jame gali susidaryti pavojingi gyvybei krešuliai. Laimei, prevenciškai, kad išvengtume kraujo krešulių, visuomet galime vartoti natūralius maisto produktus, kurie skystina kraują.
Cinkas yra būtinas mūsų organizmui mineralas. Jis labai svarbus imunitetui, padeda išsaugoti sveiką odą, apsaugo nuo ligų ir uždegimų. Jeigu dažnai kartojasi infekcijos, oda ir plaukai yra prastos būklės ar neturite apetito, vertėtų susirūpinti ir pasitikrinti, ar organizmui netrūksta cinko.
Tik sveikas gyvenimo būdas ir tinkami įpročiai gali padėti sumažinti daug gyvybių nusinešančių ligų riziką. Taigi, kokie cholesterolio kiekio mažinimo būdai – patys efektyviausi?
Ar pastebėjote, kad suvalgę tam tikrų maisto produktų, vėliau jaučiatės prastai? Iš tiesų egzistuoja tam tikri maisto deriniai, kurių vertėtų vengti. Jie sunkiai virškinami arba juose esančios maisto medžiagos, vitaminai ir mineralai kartu prastai pasisavinami.
Burokėliai ne tik skani, bet ir sveikatai itin palanki daržovė. Juose gausu nuo laisvųjų radikalų poveikio saugančių antioksidantų, virškinimą gerinančių skaidulių, sklandų širdies darbą užtikrinančio kalio ir magnio bei daug kitų naudingų medžiagų.
Vitaminas K padeda gaminti baltymus, reikalingus kraujo krešėjimui ir kaulų statybai. Su vitaminu K glaudžiai susijęs protrombinas, tiesiogiai skatinantis kraujo krešėjimą. Taip pat šis vitaminas reikalingas sveikam kauliniam audiniui išsaugoti.
Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.