Šaltuoju sezonu daugeliui norisi dažniau būti namuose ir valgyti sotų, bet ne itin sveiką maistą. Netinkamai maitinantis, mažiau judant ir stokojant saulės šviesos organizmui gali trūkti itin svarbių maistinių medžiagų, o dėl to kyla pavojus sveikatai: gali nusilpti imuninė sistema, išsivystyti anemija, širdies ligos, osteoporozė.
Šias TOP5 daržoves, kurios laikomos vienos naudingiausių imuninės sistemos stiprinimui, būtina įtraukti į kasdienį meniu.
Rudi, žali, geltoni, raudoni ar juodi - pilna skirtingų lęšių rūšių. Juose yra mažai kalorijų, daug geležies, skaidulų ir folatų (natūralios vitamino B9 formos), taip pat jie yra puikus baltymų šaltinis.
Amosovo pasta yra sveikatai naudingas riešutų, džiovintų vaisių, citrinų ir medaus mišinys.
Daugeliui pažįstamas jausmas, kai vos papietavus norisi ne grįžti prie darbų, o trumpam prigulti. Nors maistas turėtų būti mūsų „kuras“ ir suteikti energijos, neretai nutinka priešingai - po valgio apima mieguistumas ir vangumas. Ar tai normalu, ar vis dėlto ženklas, kad reikėtų peržiūrėti savo mitybos įpročius?
Jodas priskiriamas vienam iš 15 būtinų mikroelementų, kurį mūsų organizmas naudoja skydliaukės hormonams gaminti. Jis itin svarbus ir normaliam kūdikių bei mažų vaikų augimui ir smegenų vystymuisi.
Kraujo savybė – krešėjimas, mus apsaugo susižeidus, kad nenukraujuotume. Visgi pasitaiko atvejų, kuomet žmogaus kraujas yra per tirštas ir jame gali susidaryti pavojingi gyvybei krešuliai. Laimei, prevenciškai, kad išvengtume kraujo krešulių, visuomet galime vartoti natūralius maisto produktus, kurie skystina kraują.
Cinkas yra būtinas mūsų organizmui mineralas. Jis labai svarbus imunitetui, padeda išsaugoti sveiką odą, apsaugo nuo ligų ir uždegimų. Jeigu dažnai kartojasi infekcijos, oda ir plaukai yra prastos būklės ar neturite apetito, vertėtų susirūpinti ir pasitikrinti, ar organizmui netrūksta cinko.
Tik sveikas gyvenimo būdas ir tinkami įpročiai gali padėti sumažinti daug gyvybių nusinešančių ligų riziką. Taigi, kokie cholesterolio kiekio mažinimo būdai – patys efektyviausi?
Ar pastebėjote, kad suvalgę tam tikrų maisto produktų, vėliau jaučiatės prastai? Iš tiesų egzistuoja tam tikri maisto deriniai, kurių vertėtų vengti. Jie sunkiai virškinami arba juose esančios maisto medžiagos, vitaminai ir mineralai kartu prastai pasisavinami.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus