Pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kuriuo, perfrazavus garsiąją kinų patarlę, nereikėtų dalintis nei su draugu, nei su priešu. Pasak mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, tinkamai parinkti pusryčių patiekalai gali ne tik suteikti vertingos energijos dienai, bet ir padėti pagerinti savijautą. Kaip pavyzdį V. Kurpienė pateikia avižas – eksp...
Į sveikesnę mitybą atsigręžia vis daugiau žmonių, nusprendusių pakeisti mitybos įpročius ne tik todėl, kad sušlubavo sveikata, bet ir tam, kad pavyktų išvengti jos sutrikimų ateityje.
Mėsa ir jos gaminiai visada kėlė daugybę diskusijų. Tiesa, mitybos specialistų teigimu, visiškai išbraukti jos iš savo valgiaraščio nederėtų. Tačiau dažnam vartotojui kyla natūralus klausimas: kokią gi mėsą – raudoną ar baltą – rinktis, kuri iš jų vertingesnė ir kaip dažnai derėtų mėsingus patiekalus įtraukti į savo kasdienį meniu?
Norint, kad treniruotė būtų išties rezultatyvi, jai reikia ruoštis iš anksto – ne tik nusimatyti treniruotės planą, bet ir pavalgyti, kad sportuojant nepritrūktų jėgų, sako sveikos gyvensenos šalininkė, populiaraus tinklaraščio „Su Ingrida“ autorė Ingrida Martinkėnaitė. Tad ko užkąsti prieš sportą, kad treniruotė praeitų sklandžiai?
Petražolės – augalas, apie kurį galima pasakyti: ir maistas, ir vaistas. Jos turi daug vitaminų ir naudojamos pačių įvairiausių ligų ir negalavimų gydymui.
Įsivaizduokite maistą, kuris būtų ne tik skanus, bet ir maistingas, sveikas, padėtų išlaikyti normalų kūno svorį, pagerintų nuotaiką ir sumažintų riziką sirgti įvairiomis ligomis. Taip nebūna? Įvertinus keleto tyrimų, atliktų Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje duomenis, atrinkta 10 naudingiausių sveikatai maisto produktų.
Tik labai nedidelė dalis žmonių nėra girdėję apie genetiškai modifikuotus maisto organizmus, (kitaip – GMO) ir iš jų gaminamus maisto produktus, tačiau jie vis dar yra apipinti daugybės mitų, o poveikis žmogui ir aplinkai vis dar kelia daugybę diskusijų. Kaip juos atpažinti ir sumažinti jų suvartojimą?
Statistika rodo, kad net 94 proc. tėvų nežino, kiek ir kodėl jų vaikai turėtų gauti esminių polinesočiųjų riebalų rūgščių. Tai gali nulemti rimtas sveikatos problemas ateityje, nes pastarųjų pasigaminti pats organizmas nesugeba.
Štai kelios priežastys dažniau įtraukti greipfrutus į savo racioną.
Dauguma laikosi nuomonės, kad valgyti daug daržovių ir vaisių ar pildyti vitaminų atsargas būtina pavasarį ar vasarą, o šaltuoju metų laiku galima atsipalaiduoti ir rinktis sotesnį, riebesnį maistą. Ar tikrai sveika mityba žiemą dėl sumažėjusio daržovių ir vaisių asortimento yra sunkesnė? Mitybos specialistų teigimu, tai tik mitas: jie pabrėžia,...
Jeigu ima smarkiai plakti širdis, pasigaminkite citrinos sulčių ir medaus koncentratą ir išgerkite vienu ypu.