Jodas priskiriamas vienam iš 15 būtinų mikroelementų, kurį mūsų organizmas naudoja skydliaukės hormonams gaminti. Jis itin svarbus ir normaliam kūdikių bei mažų vaikų augimui ir smegenų vystymuisi.
Kraujo savybė – krešėjimas, mus apsaugo susižeidus, kad nenukraujuotume. Visgi pasitaiko atvejų, kuomet žmogaus kraujas yra per tirštas ir jame gali susidaryti pavojingi gyvybei krešuliai. Laimei, prevenciškai, kad išvengtume kraujo krešulių, visuomet galime vartoti natūralius maisto produktus, kurie skystina kraują.
Cinkas yra būtinas mūsų organizmui mineralas. Jis labai svarbus imunitetui, padeda išsaugoti sveiką odą, apsaugo nuo ligų ir uždegimų. Jeigu dažnai kartojasi infekcijos, oda ir plaukai yra prastos būklės ar neturite apetito, vertėtų susirūpinti ir pasitikrinti, ar organizmui netrūksta cinko.
Tik sveikas gyvenimo būdas ir tinkami įpročiai gali padėti sumažinti daug gyvybių nusinešančių ligų riziką. Taigi, kokie cholesterolio kiekio mažinimo būdai – patys efektyviausi?
Ar pastebėjote, kad suvalgę tam tikrų maisto produktų, vėliau jaučiatės prastai? Iš tiesų egzistuoja tam tikri maisto deriniai, kurių vertėtų vengti. Jie sunkiai virškinami arba juose esančios maisto medžiagos, vitaminai ir mineralai kartu prastai pasisavinami.
Burokėliai ne tik skani, bet ir sveikatai itin palanki daržovė. Juose gausu nuo laisvųjų radikalų poveikio saugančių antioksidantų, virškinimą gerinančių skaidulių, sklandų širdies darbą užtikrinančio kalio ir magnio bei daug kitų naudingų medžiagų.
Vitaminas K padeda gaminti baltymus, reikalingus kraujo krešėjimui ir kaulų statybai. Su vitaminu K glaudžiai susijęs protrombinas, tiesiogiai skatinantis kraujo krešėjimą. Taip pat šis vitaminas reikalingas sveikam kauliniam audiniui išsaugoti.
Ne visos su maistu gaunamos kalorijos yra naudingos. Įvairūs maisto produktai organizme įsisavinami skirtingai. Maistas gali labai nevienodai paveikti jaučiamą alkį, hormonus ir vėliau sudegintų kalorijų skaičių.
Su amžiumi mūsų organizmas patiria natūralius pokyčius – lėtėja medžiagų apykaita, silpnėja raumenys, keičiasi skonio pojūtis, mažėja apetitas. Todėl vyresniame amžiuje tinkama mityba tampa dar svarbesnė sveikatai ir gyvenimo kokybei.
Vartodami mažiau cukraus, pajusite teigiamą poveikį sveikatai: efektyviau susidorosite su virškinimo problemomis, sumažės nerimas ir stresas, nuovargis, sąnarių bei galvos skausmai (migrena). Tyrimų duomenimis, daugelis žmonių bando sumažinti cukraus suvartojimą, tačiau tai nėra lengva, ypač jei išsivysčiusi priklausomybė. Tad ką galime padaryti...
Visam kojos nagui užaugti reikia 12-18 mėnesių.