Įsivaizduokite, kad darbo kabinete dirbate kompiuteriu, artėja projekto baigimo terminas, skubate, esate šiek tiek įsitempęs. Žvilgterėję į kompiuterio monitoriu pastebite, jog dabar preišpiečių metas, valgysite vanilinį pudingą, kurį atsinešėte iš namų.
Visi žino, kad daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų turi švieži vaisiai ir daržovės, tačiau tokiais produktais galime mėgautis ne visada. Ką daryti, kad su maistu gautume kuo daugiau naudingų medžiagų?
Vien tik tinkama mityba dažnai nepavyksta išspręsti viršsvorio, nuolatinio persivalgymo sunkumų. Žmogaus elgesys ne visada racionalus. Ir nors daugelis apsisprendžia elgtis taip kaip naudinga sveikatai (pvz., sveikai maitintis, sulieknėti), tačiau po keleto savaičių (kartais mėnesių) bandymų susiformuoti naujus įpročius ir vėl grįžta prie senų, ...
Ar norite šokolado, kai Jums priešmenstruacinis sindromas? Jūs nesate tokia viena. Psichologijos ir neuromokslų profesorė Amy Jo Stavnezer demistifikuoją šį procesą ir dalinasi savo įžvalgomis.
Mes dažnai girdime apie šviežių vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmui. O ar žinojote, kad, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos net ir apdorotos termiškai išsaugo savo naudingąsias savybes? Būtent todėl jų turėtų būti tiek jūsų, tiek jūsų artimųjų racione.
Su mieguistumu ir nuovargiu kiekvienas kovojame savaip. Dažniausiai tokiais atvejais griebiamės kavos ir stiprios žaliosios arbatos, tačiau daug energijos suteikia ir kiti produktai, pavyzdžiui...
Topinambų tėvynė – Centrinė Amerika. Į Europą jie atkeliavo XVI amžiuje, čia labai greitai išplito, buvo gaminami pačiais originaliausiais ir, beje, paprasčiausiais būdais. Jie labai naudingi sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, o diabetikams – tiesiog nepakeičiami. Bėda tik ta, kad, priešingai nei bulvės, jie saugomi daug trumpiau – dėl...
Prieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikata...
Riebus maistas, vis dar mėgstamas lietuvių virtuvėje, sukelia širdies ligas, nuo kurių kasdien miršta daugiausia šalies gyventojų. Neseniai mokslininkai prabilo ir apie kiaulienos tiesioginį ryšį su didėjančia rizika susirgti vėžiu. Kaip alternatyva šiems produktams, lietuviams jau siūlomi netoli Kauno auginami šiltavandeniai šamai.
Taisyklinga mityba – tai ne tik maitinimasis sveikatai naudingais produktais. Juk ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip ir su kuo juos deriname.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui