Nereikalingų kilogramų taip lengva priaugti ir taip sunku atsikratyti... Jeigu su tuo sutinkate – greičiausiai ir jūsų gyvenimą kartina įkyrėję papildomi centimetrai ten, kur jų mažiausiai reikia.
Pica – daugelio iš mūsų mėgstamas patiekalas. Kartais ja pasilepina net ir tie, kurie stengiasi maitintis sveikai. O ir nenuostabu – juk tai, kiek ji bus naudinga, priklauso tik nuo mūsų. Dalinamės keliomis šauniomis idėjomis!
Daugelis iš mūsų rytą pradeda puodeliu kavos ir sumuštiniu (išskyrus nebent tuos, kurie labiau rūpinasi savo mityba ir pusryčiams valgo košę). O paruošti sveikus ir skanius sumuštinius yra daugybė būdų. Dalinamės pačiomis įdomiausiomis idėjomis, ką galima užsidėti ant skrebučio.
Kokius produktus vartoti, jeigu norite, kad kaulai būtų stiprūs?
Mums sunku įsivaizduoti, kiek cukraus yra mūsų kasdien vartojamuose produktuose – neretai nepadeda susigaudyti net ir etiketėje nurodyta sudėtis. Puslapio Sugarstacks.com kūrėjai surinko duomenis, kiek kokie produktai turi cukraus, ir vizualiai parodė tai rafinuoto cukraus kubeliais. Siūlome pamatyti patiems!
Kad ir kokie tolerantiški būtume, yra vietų, kur neteisti aplinkinių labai sunku. Tai – prekybos centrai. Mes nori nenori nejučia imame smerkti tuos, kurie eina su pilnais krepšiais traškučių ar alaus, įvairių pusfabrikačių ar kitų nesveikų produktų, ir dažnai pamirštame kritiškiau pažvelgti į savąjį.
Slyvos – sveikatai naudingas skanėstas. Tai klasikinis dietinis produktas, turintis mažai kalorijų (apie 30 šimte gramų), nors jie sultingi ir saldūs. Bet ir tai dar ne viskas.
Po 30-ies mūsų medžiagų apykaita sulėtėja. Jeigu į tai neatsižvelgiama ir maitinamasi taip, kaip seniau, per ateinančius 10 metų kūno masė vidutiniškai padidėja 10 % (kitaip tariant, papildomai priaugama 5-8 kg. Kaip kovoti su šiuo nereikalingu svoriu?
Dieta daugeliui dailiosios lyties atstovių virsta itin sunkiu išbandymu: negalima šio, negalima ano, reikia valgyti tik tą ar aną... Tik ar tikrai laikantis dietų būtina atsisakyti saldžių malonumų? Juk figūrai kenkia ne tiek patys saldumynai, kiek nesaikingas jų vartojimas. Kuo galima pasimėgauti be didelės sąžinės graužaties?
Kokių asociacijų jums kyla, kai išgirstate žodį „baltymai“? Tikriausiai pagalvojate apie raumenis auginančius sportininkus, prakaituojančius treniruoklių salėje... Tačiau baltymai reikalingi visiems. Kuo jie naudingi ir kokie vegetariški patiekalai/produktai jų turi daugiausiai?
Daugeliui iš mūsų bent kartą per metus tenka susidurti su būsena, kai ima stigti jėgų, subjursta nuotaika, sumažėja darbingumas. Dažniausiai taip nutinka rudenį ir pavasarį – šaltis ir pilkas dangus erzina, o viena į kitą panašios dienos varo žodžiais neapsakomą nuobodulį. Blogą nuotaiką mes linkstame taisyti įsisukę į šaldytuvą. Viena vertus, t...
Gyventi sveikiau ir geriau maitintis – daug paprasčiau, negu daugeliui atrodo iš pirmo žvilgsnio. Juk daugelį kenksmingų produktų galima pakeisti sveikesnėmis ir netgi skanesnėmis alternatyvomis – ir niekas nesako, kad mitybą reikia keisti kardinaliai.
Proto galiūnu jūsų nepavers nė vieni vaistai, tačiau pagerinti smegenų veiklą pakoregavus mitybos įpročius tikrai galima. Štai kokie produktai yra patys naudingiausi smegenims.
Vėlyvas užkandžiavimas, žinoma, figūrai dažniausiai neišeina į gera, tačiau skubėti nusiminti neverta. Juk svarbiausia, kad neviršytumėte savo dienos kalorijų normos – ir tam visai nebūtina atsisakyti nei pusryčių, nei pietų.
Be prieskonių neapsieina nė viena virtuvė. Kokie su jais susiję mitai paplitę labiausiai? Kiek juose tiesos?
Nuo mažens vaikus mokome, kad sveikos mitybos piramidės pagrindą sudaro vaisiai ir daržovės, bet ką daryti žiemą? Kai oro sąlygos tampa išbandymu organizmui, o dėl vitaminų stygiaus rizikuojame susirgti peršalimo ligomis? VšĮ „Kretingos maistas“ mitybos skyriaus vadovė Aldona Blyžienė mums atskleidė paslaptį, kaip žiemą nepritrūkti vitaminų ir i...
Ar kada susimąstėte, kaip atrodo 200 kalorijų? Žemiau pateiktose nuotraukose akivaizdžiai matyti, kaip skiriasi maisto porcijų dydis. Besilaikantiems dietos tokia vizualizacija yra labai naudinga!
Į klausimą, ar druska naudinga, ar žalinga, vienareikšmio atsakymo nėra. Vieni tikina, kad druska, kaip ir cukrus, – tai „baltoji mirtis“. Kitos teorijos šalininkai tvirtina, kad ji gyvybiškai svarbi mūsų organizmui.
Kada gi ant mūsų stalo būna daugiausia sveikų produktų nei per Kūčias? Daugybė žuvies, vaisių, grybų, daržovių ir kitų skanių bei sveikų gėrybių. Deja, mitybos specialistai perspėja, kad ruošdami tradicinius Kūčių patiekalus, dažnai patys sveikus produktus paverčiame žalingais. Apie tai, kur darome klaidas ruošdami šventinius patiekalus ir kai...
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių